Menu


Hava Durumu



Ana Sayfa > Yönetim Kurulu Başkanlarımız



PROF. DR. EROL ORAL
1991 – 2001



1944 yılında Erzurum'da (Aşkale) doğdu.
İlkokulu Aşkale ilçesinde, Ortaokul ve Liseyi Erzurum'da, Yüksek Öğrenimini 1966 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olarak tamamladı.
1970 yılında Atatürk Üniversitesi tarafından iki yıl süre ile görgü, bilgi ve ihtisasını arttırmak amacıyla A.B.D.'ne gönderildi.
South Dakota State Üniversitesi'nde de ikinci defa yapmış olduğu yüksek lisans çalışması ile 1972 yılında Master Science derecesi aldı.
1977 yılında Hollanda Hükümetinden kazanmış olduğu bir araştırma bursu ile 4 ay süre ile bu ülkede bilimsel çalışmalarını sürdürdü.
1980 yılında Atatürk Üniversitesinde profesör unvanını aldı. Aynı yıl içerisinde F. Almanya Alexande Von Humboldt araştırma bursu kazanarak 1,5 yıl Münih Teknik Üniversitesi’nde araştırmalarını sürdürdü.
1985 yılında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dekanı oldu ve yedi yıl bu görevi sürdürdü.
1991 yılında Erzurum’un maddi ve manevi kalkınmasını sağlamak düşüncesiyle şehrin kanaat önderleri ve münevverleriyle bir araya gelerek Doğu Anadolu’nun en büyük STK’sı olan ER-VAK’ın kurucuları arasında oldu.
1991 ve 2001 yılları arasında Erzurum Kalkınma Vakfı’nın başkanlığını yürüten Prof. Dr. Erol Oral, bölgesel kalkınmayı sağlayacak olan (DAP) Doğu Anadolu Kalkınma Projesi’nin hazırlanmasında önemli rol oynamıştır.
1992 yılında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı.
İki dönem üst üste yürütmüş olduğu bu görevi 2000 yılı Ağustos ayında sona erdi.
16 Nisan 2001 tarihinde Atatürk Üniversitesi’nden kendi isteğiyle emekliye ayrıldıktan sonra, Bişkek'teki Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde rektör danışmanlığı görevine atandı.
Üç ay süre ile bu görevde bulunduktan sonra Azerbaycan Bakü'deki Kafkas Üniversitesi’ne Rektör olarak atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca yabancı dillerini bilmektedir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.





AV. NECATİ BÖLÜKBAŞI
2001 – 2004


1946 Pasinler doğumlu olup, 1969 İstanbul Hukuk Fakültesi mezunudur.
Uzun yıllar Erzurum’da serbest avukatlık yapan Av. Necati Bölükbaşı, milli ve sosyal sorumluluğu gereği siyaset alanında ve STK’larda önemli hizmetlerde bulunmuştur.
Erzurum’da MHP ve ANAP İl Başkanlığı görevlerini başarıyla yürütmüş olan Erzurum sevdalısı Necati Bölükbaşı, bölgenin en büyük STK’sı olan ER-VAK’ın 2001 – 2004 yılları arasında başkanlığını yapmıştır.
Necati Bölükbaşı; ER-VAK başkanlığı döneminde Allahuekber Şehitlerini ve Sarıkamış Harekâtı’nı ülke gündemine taşımasıyla, tarihe karşı olan manevi bir sorumluluğu hakkıyla yerine getirmiştir.
Evli ve üç çocuk babası olan Av. Necati Bölükbaşı, şu an İstanbul’da yaşamaktadır.





ECZ. ERDAL GÜZEL
2005…


1955 yılında Erzurum’da Ayazpaşa Mahallesi’nde doğmuş olan Erdal Güzel, ilkokulu Gazi, Dumlu Pınar ve Cumhuriyet İlkokulu’nda, ortaokulu Gazi Ahmet Muhtarpaşa Ortaokulu’nda, lise tahsilini ise Erzurum Lisesi’nde tamamlamıştır.
Lise tahsilinden sonra bir yıl eğitim enstitüsü fen bölümünde okuduktan sonra, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne girmiş, adı geçen fakülteyi 1977 yılında bitirerek eczacı olmuştur.
İki yıl Sağlık Bakanlığı bünyesinde kamu eczacısı olarak çalışan Erdal Güzel, askerlik görevini ifa ettikten sonra iki yıl MYO’da kimya öğretmenliği yapmış, halen serbest eczacı olarak eczacılık mesleğini sürdürmektedir.
Uzun yıllardan beri, meslek örgütü olan 13. Bölge Eczacı Odası’nın çeşitli birimlerinde görev yapan Erdal Güzel, 13. Bölge Eczacı Odası’nın Haysiyet Divan Başkanlığı’nı yürütmektedir. 
2005 yılında Erzurum’un en büyük sivil toplum örgütü olan ER-VAK’ın (Erzurum Kalkınma Vakfı) yönetim kurulu başkanlığına seçilen Erdal Güzel, şehrimizdeki yerel gazetelerde ve çeşitli dergilerde makaleler yazmaktadır.
AB hibe programları çerçevesinde Meme Kanseri ve İnternet Girişimciliği projelerinin başarıyla uygulanması, 2005 yılında “Karlı günlerden kârlı günlere doğru” sloganı ile 2011 kış oyunlarının Erzurum’a kazandırılması için kamuoyu farkındalığı oluşturulması, Erzurum’un Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri, Erzurum – Rize arasındaki Ovit Geçidi (Kuzey Güneyle Buluşacak Karadeniz Dadaşla Harran’a Kavuşacak) projesi, Öşvank Kilisesi, Tortum Şelalesi ile Tortum ve Uzundere’nin turizm potansiyellerine ait projeler, “İpek Yolu’nda Demir Yolu” konulu Trabzon – Erzurum ve Tebriz Demir Yolu projesi, 17 Haziran Erzurum Vilayet Kongresi ile Erzurum’un yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Prof. Dr. Nusret Karasu, Prof. Dr. Mümtaz Turhan, Sebahattin Bulut, Hafız Faruk Kaleli ve Kara Fatma’nın anma toplantıları gibi etkinliklerle vakfın çalışmaları Erdal Güzel tarafından devam ettirilmiştir.
KUDAKA Genel Kurul üyeliği, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimi Serbestlik Kurumu ve Yakutiye Kent Konseyi üyelikleri görevini ER-VAK adına yürüten Erdal Güzel, evli ve üç çocuk babasıdır.


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net