Menu


Hava Durumu



Ana Sayfa > Sultan Sekisi > 2016

 

3. Sultan Sekisi Toplantısında Sağlık Turizmi Konuşuldu





Bölgenin sağlık turizmi potansiyelini ve sağlık turizminin önemini vurgulamak, yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunmak ve bu alanda farkındalığı artırmak için Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) işbirliği ile  “Sağlık Turizmi” konulu panel düzenlendi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen panele; Erzurum Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, Erzurum milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu ve Prof. Dr. Kamil Aydın, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı ve KUDAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Erdal Güzel, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, kamu, özel ve üniversite hastaneleri, turizm sektör temsilcileri ve seyahat acentelerinin yetkilileri katıldı.

Bölgenin genel turizminin değerlendirildiği panelde; alternatif turizm çeşidi olarak sağlık turizmi, bu konuda mevcut hizmetler ve yapılması gereken çalışmalar hakkında durum analizi yapıldı. Sağlık turizmi ile ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri anlatıldı.


Prof. Dr. Durkaya Ören moderatörlüğünde yapılan panelde; Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan “Termal turiz”, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan “Erzurum’da sağlık turizmi ve sağlık turizminin mevcut durumu”, Atatürk Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Koşan “Sağlık turizminin sektördeki yeri ve önemi”, İhracatı Geliştirme Merkezi’nden Uzman Murat Işık “Ekonomi Bakanlığı’nın sağlık turizmi teşvikleri” ve Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk “Organ nakli” konularıyla ilgili sunum yaptılar.

23.Sultan Sekisi toplantısının son bölümünde, panelistler katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Panelin bitiminde tüm katılımcılar tarafından Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’ne ziyaret gerçekleştirildi. 25 Temmuz 2016

Bilgiler henüz derlenmemiş..!


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net