Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ANLAMLI İFTAR

 Anadolu coğrafyasında Ramazan ve oruç denildiği zaman ilk akla gelen şehir Erzurum’dur! Oruç tutan şehir olarak da bilinen Dadaşlar diyarında Ramazan ayı şehrin her köşesinde hissedilir ve yaşanır. Erzurum’da bu bereket iklimine,.. ... Devamı.


NURULLAH ÜRÜŞAN HOCA

 Kendi isteğimizle gelmediğimiz bu dünyada, her birimize takdir edilmiş bir parkur üzerinde düşe kalka finale doğru koşuyoruz. Ömür dediğimiz bu yolda, kulların hangi etaplardan geçeceğini ve ne kadar bir mesafeyi koşacağını k.. ... Devamı.


İTFAİYECİ YÜCEL KÜÇÜK’ÜN VİCDANI YARINLARIMIZA CANSUYU OLDU

 Soğuğun zirve yaptığı günlerdeyiz. Isınmanın bir hayli külfetli olduğu şehrimizde bu havalarda sıcak bir yuvada yaşamak büyük bir bahtiyarlıktır. Hali vakti yerinde olanların pek fazla etkilenmediği bu soğuklarda, sağlıksız evlerde yaşay.. ... Devamı.


ER-VAK PASİNLERDEYDİ

 Cumartesi günü,Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’nin davetlisi olarak Pasinlerdeydik. 70 kişilik bir grupla gittiğimiz Pasinler’de yapılan ve yapılması düşünülen hizmetleri yerinde görüp bilgiler aldık... ... Devamı.


ALLAHUEKBER’DE HER TAŞ, HER GELİNCİK BİR HATIRADIR.

 Tarihimizin en hüzünlü sayfalarından biri şüphesiz ki on binlerce vatan evladımızı şehit verdiğimiz Sarıkamış Harekâtıdır. 1877-78 Osmanlı Rus Harbi’nde kaybedilen Kars, Ardahan, Sarıkamış gibi vatan topraklarını geri almak v.. ... Devamı.


ERZURUMLUNUN VEFASINA KARŞILIK, MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN VEFASI

 Mustafa Kemal Nutuk’ta “Erzurum Kongresi’ni anlatırken, “Erzurumluların Yardımı Başlığını” görürsünüz. Mustafa Kemal Paşa’nın ağzından dinleyelim... “Efendiler, ben askerlikten çekilince,.. ... Devamı.


Kentler Kültürel Değerleriyle Değer Kazanır

 Paris’te 1887’le1889 yılları arasında Gustave Eiffel'in firması tarafından, Fransız Devrimi’nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Paris fuarının giriş kapısı olarak inşa edilen ve bugün yılda 6 milyon tur.. ... Devamı.


ERZURUM’UN KURTULUŞU ÜZERİNE

 “Büyük Askerler! Siz iki sene evvel Erzurum’u kurtardınız şimdi de Erzurum devleti, milleti kurtarıyor.” Erzurum Yatılı Yetimler İlk mektep öğrencisi Emrullah Efendi.”.. ... Devamı.


ERZURUM LALE ve KIRMIZI GÜL KENTİDİR

 Atatürk Üniversitesi gerek kendi yerleşkesi içerisinde gerekse Botanik bahçesinde gözümüzü ve gönlümüzü doyuracak lale ekimini eski rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz hocamız zamanında y.. ... Devamı.


Erzurum Kalkınma Vakfı ve Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk

 Resimde Eflatun ve Aristoteles yan yana yürüyerek ders görmektedirler. Bu resmide elinde Timeo eserini tutan Eflatun, sağ elinin şahadet parmağını yukarı kaldırarak öğrencisi Aristoteles’e :“ Hakikat göklerdedir ve her ş.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net