Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

İŞTE İLK KURTULUŞ TÖRENİNDE YAŞANANLAR

 "Büyük Askerler! Siz iki sene evvel Erzurum'u kurtardınız şimdi de Erzurum devleti, milleti kurtarıyor." Erzurum Yatılı Yetimler İlk mektep öğrencisi Emrullah Efendi." 13 Mart 1920. "Efendiler! Bir kere başımızı sağımız.. ... Devamı.


ERZURUM KONGRESİ’NE KİM ENGEL OLMAK İSTEDİ?

 98. Erzurum Kongrenizi kutlar, selam ederim. Bu yazımda İngiliz Başbakanı Lord Gürzon’un yeğeni, İngiliz devleti fahimesi/ yetkilisi asker mümessili ve Erzurum İşgal Kuvvetleri Komutanı Kolonel Ravlenson ile Mustafa Kemal Paşa arasında Erzurum.. ... Devamı.


EZURUMLUNUN DÜNYA GÖRÜŞÜ ÜZERİNE

 Değerli okurlarım yüksek tahsilimi Kayseri’de, doktoramı ise Konya’da yaptım. Kayseri tarihini yazdım Bu iki kentte yaşadım. Geçen hafta seyahatim nedeniyle bu kentlerden gündüz geçtim. Yaşadığım yıllardaki bu kentle.. ... Devamı.


PALANDÖKEN, KONAKLI VE ÇORUH HAVZASI MİLLİ PARK OLMALI VE KORUNMALIDIR

 Osmanlıda toprak devletindi, kullanımı vatandaşında. Devletin üst düzey yöneticileri kendinden sonra miras bırakamazlardı. Onun için Erzurum’daki vakıf ve tarihi eserlere bakınız adları Paşa, Efendi gibi lakaplarla tarihi eserler.. ... Devamı.


ERZURUM’DA YEREL YÖNETİMLER VE TEMENNİLER

 Şehirlerin kalkınmasında ve gelişmesinde yerel yönetimlerin önemli bir rol üstlendikleri tartışılmaz bir konudur. Özellikle son yıllarda çıkarılan yasalarla yerel yönetimlerin yetkileri, görev ve sorumlulukları artırılmış b.. ... Devamı.


CUMHURİYET İNSANA SAYGIDIR.

 Dört nala gelip uzak Asya’dan, Viyana kapılarına kadar gitmiş, 600 yıl adil ve disiplinli bir yönetim anlayışı ile hâkim olduğumuz topraklardan çekilmek zorunda kalmıştık. Göçler yola dizilmiş, Kafkasya’dan,.. ... Devamı.


 Anadolu’nun  kilidi  Erzurum, 100 yıl önce ( 16 şubat 1916) Rus’lar tarafından işgal edilmiş “Kara Günler” olarak adlandırılan bu esaret günleri iki yıl sürmüş, acı,kan ve gözyaşı ile .. ... Devamı.


Erzurum Kongresi ve Atatürk

 Kongre kenti kimliğiyle Erzurum her nedense gerekli ilgiyi ulusal basında görmüyor. Özellikle kendilerini sol ideoloji sahibi olarak niteleyen basın mensupları, siyasetçi ve yazarlar Erzurum ve Erzurum Kongresine yeterince ilgi göste.. ... Devamı.


KARA KIŞLAR BEYAZ DÜŞLER

 Selçuk SOMUNSU Bünyemde kalıcı izler bırakan bir şehrin çocuğu, bir Erzurum sevdalısı olarak okumuş olduğum; memleketime ait iki ayrı kitapla ilgili duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşma sorumluluğu hissederek bu yazıyı kaleme a.. ... Devamı.


Dadaşın altın sayfası, 23 Temmuz Erzurum Kongresi

 Zorlu kışı ve Dadaşları ile tanınan Erzurum’un en önemli özelliği şüphesiz “milli refleks’ in ve milli heyecanın en yoğun hissedildiği  şehir olmasıdır.   Anadolu’nun kilidi konumunda olan Erzurum, stratejik &ou.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net