Menu


Hava Durumu



Ana Sayfa > Faaliyetler > FAALİYET RAPORLARI > 1994

 1994 Yılı Er-vak Faaliyet Raporu

"Erzurumlu Emrah" ile ilgili bir programin ilkbahar aylarinda gereklestirilmesini ve programin Atatürk Üniversitesi ve Halk Ozanlari ile birlikte yapilmasina karar verilmis ve gerçeklestirilmistir.
17 Ocak 1994 tarihinde yapilan Mütevelli Heyeti ve Danisma Kurulu Üyelerinin katildigi müsterek toplanti kararlarinaUygun olarak,Sayin Vali, Sayin Belediye Baskani Er-vak Mütevelli Heyeti, Danisma kurulu ve tüm vakif üyeleri ile birlikteErzurum’daki tüm siyasi parti temsilcileri, bölge ve il müdürleri ile birlikte oda ve meslek örgütlerinin tüm temsilcilerinin katilacagi bu genis tabanli bir toplantinin 31 Ocak 1994 günü saat 19.00'da Atatürk Üniversitesi Oditoryumunda ve DAP’in çikarilmasini saglamak amaciyla çalismalar baslatilmistir.

Gazeteci Yavuz Donatin TRT 2 de yapmakta oldugu kamuoyu programinda DAP'in tanitilmasi için girisimlerde bulunulmasi ve ayni sekilde Milliyet Gazetesinde Hasan Pulur’un kösesinde konuya yön vermesi için çalismalar baslatilmistir.

Erzurum’un yetistirdigi önemli sahsiyetlerle ilgili olarak bir seri kültürel faaliyetler düzenlenmistir.
Geleneksel olarak düzenlenen "Sultan Sekisi" Toplantisi’nin 2 Temmuz 1994 tarihinde yapilmistir.
DAP kapsami içerisinde öncelikli konulardan birisi olarak Erzurum’da bir enerji Sirketi kurulmasina ve Er-enerji" adinin Verilmesine karar verilmistir.

Hemsehrimiz Mütefekkir, bilim adami Nurettin Topçunun anilmasi amaciyla bir panel düzenlenmesine ve 14 Ekim 1994 tarihinde bir Anma Töreni Panelinin yapilmasina karar verilmis ve gerçeklestirilmistir.

Dogu Anadolu Projesi Bölge Toplantisini 11 Ekim 1994 tarihinde yapilmistir.

1994 yili faaliyetleri bir "Basin Toplantisi "ile kamuoyunaaçiklanmis ve 3 Aralik 1994 günü yapilmistir.

DAP ile ilgili Bölge Toplantilarinin ilkinin Erzincan'da, digerlerinin Kars, Malatya,Elazig ve Sivas’ta yapilmasi karalastirilmistir.


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net