Menu


Hava Durumu



Ana Sayfa > Sultan Sekisi > 2017

 

ER-VAK HINIS’A ÇIKARMA YAPTI

ERZURUM Kalkınma Vakfı (ERVAK) geleneksel Sultan Sekisi toplantılarının 24’ncüsünü gerçekleştirdiği Hınıs’a çıkarma yaptı

. Hınıs’ın doğal ve kültürel zenginliklerini gündeme taşımak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “Birtakım sebeplerden dolayı Hınıs’a gelmekte geç kaldığımızın farkındayız. Bunun burukluğunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim” dedi.

Hınıs’ta gerçekleşen 24. Sultan Sekisi toplantısına Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanısıra Baybur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süleyman Çiğdem ve çok sayıda davetli katıldı





ERZURUM-HINIS YOLU KISALTILMALI

Toplantıda evsahibi sıfatıyla kürsüye gelen konuşmacılardan Hınıs-Karaçoban İlçeleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ümit Güvercin, “Şehrimiz ile aramızda hayli uzun olan mesafenin süratle kısaltılmasını istiyoruz. Bu anlamda kolaylık sağlayacağı düşünülen Palandöken Tüneli  Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi en büyük düşümüzdür. 1998 yılında yapımına başlanılan Başköy Barajı’nın da tamamlanması ve toprağımızın suya kavuşması bir başka isteğimizdir. Hınıs Kanyonları’nın turizme kazandırılması, ilçemizin sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Sizleri Hınıs’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyor, Sultan Sekisi toplantısının, güçbirliğimizin başlangıcını oluşturmasını diliyorum” dedi.





BİZ GELMEDİK KAVGA İÇİN!

Konuşmasını yapmak amacıyla mikrofona davet edilen ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Yunus’un, “Biz gelmedik kavga için / Bizim işimiz sevgi” dizeleriyle konuşmasına başlayınca, salondan alkış aldı.İçinde bulunduğumuz temmuz ayında önemli olaylar yaşandığını hatırlatan Erdal Güzel, şunları söyledi:

“- 23 Temmuz, milli iradeyi hakim kılma düşüncesininin dünyaya haykırıldığı ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir gündür. Yine 15 Temmuz, darbe teşebbüsünün milli irade tarafından hüsrana uğratıldığı gündür. Bu münasebetle, egemenliğin kayıtsız, şartsız millette olduğunu hatırlatmak istiyor, 98 yıl önce Erzurum Kongresi’ni yapan ve 15 Temmuz akşamı demokrasiye sahip çıkan milli iradenin aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.”





GEÇ KALDIĞIMIZIN FARKINDAYIM

ERVAK olarak Sultan Sekisi toplantılarını her yıl tekrarladıklarını, Ahilik geleneğinden esinlenerek gerçekleştirdikleri toplantılarda yüzde 100’lük bir başarı yakaladıklarını vurgulayan Güzel, “Bugün buraya Hınıs’ın doğal ve kültürel güzelliklerini konuşmak amacıyla geldik. Şimdiye kadar Oltu, Şenkaya, Uzundere ve İspir gibi kuzey ilçelerimizde yaptığımız toplantılardan birisini de, bir güney ilçesinde yapıyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Hınıs’a gelme noktasında geç kaldığımızın farkındayız. Bunun burukluğunu yaşıyoruz. 5 yıl önce hazırlamış olduğumuz Hınıs dosyasını bugün açıyoruz. Gelecekte buralarda yapacağımız toplantılarla eksikliğimizi telafi edecğimize inanıyorum. 1980’li yıllardan itibaren yaşanan ekonomik sıkıntılar ve ardından ortaya çıkan göç olgusu ile terör algısının ortaya çıkardığı negatif durumdan Hınıs da olumsuz şekilde etkilenmiştir. Bu olumsuz tabloyu tersine çevirmenin yolunun ön yargıları yıkmak, kardeşlik duygularını pekiştirmek ve güney ilçelerimizin varlıklarını değerlendirmekten geçtiğini bilmekteyiz. Yapacağımız farkındalıklarla amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum.”





Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hınıs Kaymakamı Bülent Ay ile Milletvekilleri Mustafa ılıcalı ile İbrahim Aydemir’in konuşmalarından sonra sahneye gelen Hınıs Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, çeşiti yörelerin oyunlarından oluşan bir gösteriyle güne renk kattı.

Toplantıdan sonra konuklara Hınıs kurufasulyesi ile yine Hınıs’a özgü iri köfte ve pilav ile börekten oluşan bir menü sunuldu.

Yemeğin ardından Hınıs Kanyonları’na kısa süreli bir gezi düzenlendi. erzhaber

Bilgiler henüz derlenmemiş..!


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net