Menu


Hava Durumu



Ana Sayfa > Faaliyetler > FAALİYET RAPORLARI > 1998

 1998 Yılı Er-vak Faaliyet Raporu

1) 1998 yilinda Dogu Anadolu Bölgesi ve içerisinde de Erzurum için verilen Devlet Yatirimlari ve Tesviklerin degerlendirilmesi amaciyla, isadamlarina, mütesebbislere ve yatirimcilara kaynak teskil etmesi bakimindan Ervak yayinlari arasindan isimli kitap bastirildi.


2) Geleneksel Sultan Sekisi Toplantilarindan 6.’si bu yil da iki günlük bir programla 4-5 Temmuz 1998 tarihlerinde gerçeklestirildi. Ülke genelindeki Erzurum vakif ve Dernekleri ile il disindaki hemsehrilerimizin katilim ve destegiyle düzenlenen toplantinin panel kisminda “Tesvik Uygulamalarinda Erzurum” konusu Dis Ticaret Müstesari, Ihracat Genel Müdürü, Kalkinma Bankasi Genel Müdürü, Tesvik Uygulama Daire Baskani gibi Ankara’dan katilan yetkili uzmanlar tarafindan ele alindi.


3) 6. Sultan sekisi Toplantisi’nda gündeme getirilmis olan, ilimizde Sektörel Dis Ticaret Sirketleri kurulmasi önerisi dogrultusunda Vakfimiz tarafindan bir takim çalismalar yapildi. Bu maksatla Er gaz A.S., Okur Gida, Ihracatçilar Birligi, Ticaret Borsasi,Ticaret Odasi, Erçimsan ve Birlik AS. gibi sirket ve kuruluslarla ön görüsmelerde bulunuldu. Ardindan 28 Agustos 1998 tarihinde Köy Hizmetleri Arastirma Enstitüsü Salonu’nda düzenlenen bir toplanti ile konu ilgililerin bilgisine sunuldu. Ardindan “30 Soruda Sektörel Dis Ticaret Sirketleri” isimli çalisma Ervak yayinlari arasindan 8 nolu yayin olarak çikarildi ve 7 Kasim 1998 tarihinde yapilan toplanti ile konu is çevreleri ve kamuoyu gündemine getirildi.


4) Er-vak Danisma Kurulu tarafindan, Türk Cumhuriyetlerinin Erzurum’da birer konsolosluk kurmalari yönünde bir takim degerlendirme çalismalari yapildi.


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net