Menu


Hava Durumu



Ana Sayfa > Faaliyetler > FAALİYET RAPORLARI > 2000

 2000 Yılı Er-vak Faaliyet Raporu

1- Kültürel faaliyetlerimiz çerçevesinde, 2000 yili itibariyle Erzurumlu Sahsiyetleri Anma Toplantilari düzenlenmistir. Bu programlar asagida sunulmaktadir.

a) Sair,Hattat ve Düsünür Ketencizâde Mehmet Rüsti 15 Ocak 2000 Ögretmenevi Konferans Salonu

b) Ölümünün 26. Yilinda Sosyolog Ord. Prof. Dr. Ziyaettin Fahri Findikoglu 12 Subat 2000 Ögretmenevi Konferans Salonu

c) Hukuk adami ve Sair Kadi Darir 11 Mart 2000 Ögretmenevi Konferans Salonu

d) Erzurum’da Asik Tarzi Siir Gelenegi Ve Asik Yasar Reyhani 9 Aralik 2000 Erzurum Lisesi Kültür Sitesi


2- 1993 yilinda baslatilmis olan ve her yil Geleneksel olarak düzenledigimiz Sultan Sekisi Toplantilari’nin bu yil 8.’si basta Istanbul olmak üzere, Ankara, Izmir ve diger illerimizden katilan Erzurum Vakif ve Dernekleri ile her yil daha da artan bir istek ve yogun ilgiyle 1-2 Temmuz 2000 tarihlerinde Erzurum Tabyalari’nda gerçeklestirilmistir. Salon Toplantisi bölümünde Erzurum Tabyalari bir panel ile ilgili kisiler tarafindan tarihi, iktisadi,kültürel, stratejik ve askeri konumu ile ele alinmis, tartisilmasi ve sonuçlarinin kamuoyuna duyurulmasi saglanmistir. Program iki gün boyunca Erzurum’da mevcut bir çok tabyanin gezilmesi ve görülmesiyle devam etmistir.

3- 1999-2000 dönemi itibariyle kültürel faaliyetlerimiz çerçevesinde yapilan Anma Toplantilari, panel ve konferans bildirileri 10 No’lu yayin ile kitaplastirilarak Er-vak yayinlari arasindan çikarilmistir. Ilgili kurum ve kuruluslarla, özellikle Erzurum ve ilçelerinde mevcut bütün kütüphanelere gönderilerek gençlerimizin istifadesine sunulmustur.

4- Anma toplantilariyla, Büyüksehir Belediye Baskanligina bulundugumuz tavsiye karari sonucu Büyüksehir Belediye Meclisince Yenisehir kavsagindaki alt geçide Mustafa Durak Sakarya, Sanayi kavsagindaki alt geçide ise Ord. Prof. Dr. Ziyaettin Fahri Findikoglu geçitleri ismi verilerek bu kisilerin hizmetlerinin anisina hatiralarinin yasatilmasi saglanmistir. Hocasi Ord. Prof. Dr. Ziyaettin Fahri Findikoglu’nun anilmasi münasebetiyle 12 Subat 2000 tarihinde Erzurum’a gelerek davetimize katilan Ulastirma Bakani Prof. Dr. Sayin Enis Öksüz Bey’in Vakfimiza yaptigi ziyaret esnasinda komisyonlarimizca hazirlanan Erzurum Ili Ulastirma Raporu (2000) ile Erzurum’un ulastirma ile ilgili sorunlari kendisine takdim edilmis ve yapilacak yatirimlar hususunda
destek istenmistir.


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net