Menu


Hava Durumu



Ana Sayfa > Faaliyetler > FAALİYET RAPORLARI > 2007

 2007 Yılı Er-vak Faaliyet Raporu

Ocak aynın içerisinde
İhtiyaç sahibi 4 aileye Kömür yardımı yapıldı. Eski hükümlü bir ailenin mama ihtiyacı karşılandı,diğer ihtiyaçların giderilmesi için aynı ve nakit yardım yapıldı, Servis ihtiyacı olan bir öğrenciye servis temin edildi.
- Fırın ve tüp ihtiyacı olan yoksul bir aileye fırın ve tüp temin edildi.
- 6 Ocak günü Kadın Kollarımız tarafından çay düzenlenip elde edilen gelirle yoksul öğrencilere Burs temin edildi.
- Erzurum Kültürünün tanıtılması için Tandır başında Yarenlik isimli
Sohbet toplantılarının ilki gerçekleştirildi yerel TV tarafından yayın yapıldı
- Her hafta Vakfımızda hanımlara yönelik Dini vaazlar verilmeye başladı.
16/01/2007 tarihinde 2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları oylaması için Torino’ya gidildi. Türkiye Stant’ına Folklorik bebeklerimizle katkı yapıldı.
20/01/2007 Aşık Reyhani’nin ölümünün 40’ıncı günü münasebetiyle Lalapaşa Camiinde mevlit okutuldu.
20/01/2007 Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesinin şiir yarışmasına katılan 16 öğrenciye Kitap hediye edildi.
21/01/2007 Karazlı Hüseyin’in Erbabı’nın anma toplantısına katılım sağlanarak şehrin Kültür dokusunun korunması konusundaki ER-VAK’ın görüşleri ifade edildi.
14/02/2007 tarihinde Erzurum’daki tüm Sivil Toplum Örgütleri bir araya getirilerek Şehit aileleri ve Gaziler Derneğine topluca ziyaret edildi kendilerine her zaman yanlarında olacağımız güveni iletildi.
Hrant Dink’in cenazesinde hepimiz Ermeniyiz sloganı atanları Ulusal kanal ve diğer medya organları aracılığı ile 12 mart ta Erzurum’a davet edip Ermeni vahşetinin yaşandığı bu günde hepimiz insandık sloganı ile Erzurum’a gelmeleri için çağrıda bulunuldu.
14/02/2007 Eğitim harcı yatıramayan bir öğrencinin ücreti temin edildi.Bir aileye kömür ve tüp gaz yardımı yapıldı.

19/02/2007 tarihinde Vakfımız Sosyal Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyetine seçildi.
22/02/2007 tarihinde İstanbul Erzurumlular Vakfının tertip ettiği ve İstanbul’daki tüm Dernek ve Vakıfların katıldığı toplantıya iştirak edilerek Erzurum’un sorunları ve kalkınması konusundaki ER-VAK’ın görüş ve projeleri anlatıldı.
23/02/2007 tarihinde Tandır Başı Yarenliği isimli Kültür hizmetinin 2’incisi yapıldı.Erzurum da Kadın konusu 60’a yakın Erzurumlu hanım kardeşlerimizin katılımlarıyla anlatıldı.
01/03/2007 tarihinde Vakfımızı ziyarete gelen İstanbul Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği ve İstanbul Aşkaleliler Federasyon Başkanlarına Erzurum hakkında brifing verildi.Ayrıca kendilerine Atatürk’ün Erzurum hemşehriliğini içeren belge hediye edildi.
Şırnak’ta evinde haince öldürülen Astsubay Levent ÇEVİK’in ailesine sahip çıkıldı.
06/03/2007 Törenlerde Vakfımızı temsil etmek üzere metal çelenk yaptırıldı.
48 hanımın katılımıyla Umre turu tertip edildi.
08/03/2007 Milliyet Gazetesinde Erzurumlu hanımlarımızı aşağılayıcı makale yazan Yaman TÖRÜNER’e karşı tüm Türkiye’deki Vakıf ve Derneklerimize konu ile ilgili bilgi verilip basın vasıtasıyla şahsa ilgili cevap verildi.
18 mart Çanakkale Şehitleri ile ilgili Sinevizyon gösterisi yapacak olan Alperen Ocaklarına destek sağlandı.
Vakıflar haftası münasebetiyle Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tertiplediği etkinlikler içerisindeki komisyonda yer alınarak 200 adet Türk ve Dünya klasikleri kitabı hediye edildi.
20 martta Atatürkçü Düşünce Derneğine ziyaret yapılarak Atatürk’ün Erzurum hemşehriliğine kabulünü gösterir Vakfımızın tablosu hediye edildi.
Kan davası yüzünden kimliği olmayan bir öğrenciye kimlik çıkartılması konusunda yardım yapıldı.
Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Erzurum Müftülüğünün öncülüğünde kurulan tertip komisyonunda Vakfımızda yer alarak hanımlara yönelik yapılan konferansta dağıtılmak üzere 666 adet İnsan olarak Hz.Muhammed isimli kitaptan temin edilerek konferansa katılanlara hediye edildi.
07/04/2007 tarihinde Vakfımızı ziyarete gelen CHP Milletvekillerine Erzurum’un sorunları ve kalkınması için uygun görülen modeller hakkında brifing verilerek konu ile ilgili dosya takdim edildi.
10/04/2007 Vakıf binamıza perde yaptırıldı.
13/04/2007 tarihinde TRT Bölge Müdürlüğü TV ekibi ile Alvar Köyüne gidilip Aşık Reyhani ile ilgili belgeselde yer alındı.
30 öğrenciye eğitim harcı yardımı yapıldı.
23 Nisanda Zübeyde Hanım çocuk yuvasına gidilerek 60 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.
27 Nisanda Mecidiye Tabyalarında hazine avcıları tarafından tahrip edilen tarihi şöminelerin durumu medya vasıtasıyla ilgililere duyuruldu.Tabyalarda konu ile ilgili çekimler yapıldı.
07/05/2007 tarihinde Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Vakıflar haftası münasebetiyle Vakfımıza plaket verildi.
08/05/2007 tarihinde Tabyalara ağaç dikimi gerçekleştirildi.
Rus işgalinde çocukken kaçırılan Erzurumlu Kara Zehra’nın vasiyeti üzerine kızı Rayise Mürşidova’nın Erzurum’a getirilmesi sağlandı.
11/05/2007 TRT Erzurum radyosunda aşık Yaşar Reyhani anlatıldı
11/05/2007 Erzurum Lisesi Salonunda Aşık Reyhaniyi anma Programı oldukça kalabalık bir izleyici önünde gerçekleştirildi.Temmuz seçimleri öncesi CNN,NTV,Haber 25 Kanallarında Erzurum anlatıldı.
24/05/2007 de asri Mezarlıkta Erzurum Büyük şehir Belediyesinin katkılarıyla Kara Zehra ya yaptırılan sembolik mezarda Tören düzenlendi Azerbaycan’daki mezardan getirilen Toprak sembolik mezara döküldü.
01/06/2007 tarihinde Şükrü Paşa İlköğretim Okulundaki bir grup öğrencinin Çanakkale Şehitliğine ziyaretleri için imkan sağlandı.
08/06/2007 tarihinde Azerbaycan’dan gelen TV yapımcılarına eşlik edilerek Erzurum’daki Ermeni Soykırımı ile ilgili çekimlerin yapılmasında katkı sağlandı.
13/06/2007 tarihinde 150 gencin Vakfımız Gençlik Komisyonunda yer almaları münasebetiyle tören yapıldı.
Temmuz ayında yapılacak olan Allahu ekber şehitlerini anma etkinliklerinde dağıtılmak üzere 250 adet tişört ve 250 adet şapka yaptırıldı.
26/06/2007 günü 30’a yakın Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte Havuz başında Teröre Lanet mitingi tertiplendi. Ortak bildiri okundu.
29/06/2007 Şehir Folkloru isimli Kitabın basımı konusunda A.Ü. Rektörü Sn.Yaşar SÜTBEYAZ’A konu iletilerek kitabın basımı sağlandı.
2011’e doğru Erzurum isimli 15. Sultan Sekisi toplantısı yapıldı.
Allahu ekber Şehitlerini anam programına katılan vatandaşlarımız için 500 adet kumanya ve Bayrak temin edildi.
Yaz tatili boyunca Vakfımızda Resim Kursu açıldı.
Tekirdağa göç eden Kadın Komisyonumuz Başkanı Suzan PİRİMOĞLU’na yemek verilerek kendilerine hediye armağan edildi.
Atv’de yayınlanan Halkın Yıldızı Programına katılan Hemşehrimiz Selami DURMUŞ’a destek sağlandı Türkiye genelindeki Erzurum Vakıf ve derneklere katkı sağlamaları konusunda iletişim kuruldu.

-Üyelerimizden Ziraat Mühendisi Mesut ÜNAL tarafından Erzurum için Tarım Rapor’u hazırlandı.
Sponsor bulunarak Ramazan aynıda çok sayıda ihtiyaçlı aileye gıda erzak ve kömür yardımı yapıldı. Öğrencilere Burs temin edildi, bir öğrencinin yurt ücreti ödenerek Kredi Yurtlara yerleştirilmesi sağlandı.
Mindivanlı Köyünde tespit edilen 10 aileye gıda yardımı yapıldı.
Yetiştirme yurdundaki 2 öğrenci OKS kursuna yazdırıldı.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Serçeme Köyü İlköğretim Okuluna gidilerek Okulun ve yoksul öğrencilerin ihtiyaçları karşılandı.Okul kardeş okul olarak ilan edildi ayrıca Güzel ova köyü Okuluna gidilerek öğretmenler günü kutlandı.
Ekim ayında 2 fakir ailenin odun ihtiyaçları karşılandı.Abdurrahman Gazi Mah. Yoksul bir ailenin elektrik ve su borçları ödendi.
Ekim ayında branş sınıf uygulaması için Narman Şekerli İlköğretim Okulunun ihtiyacı olan 3 adet televizyon okula temin edildi.(sponsor bulunarak)
24/10/2007 ETSO,ETB ve Erzurum Barosu ve Esnaf Sanatkarlar Odası ile birlikte,yaşanan terör olayları telin edildi.Şehrimizdeki Protesto yürüyüşlerindeki bir semtin hedef gösterilmesi kınandı.Konu ile ilgili ortak basın açıklaması yapıldı.
8 Kasım 2007 evrensel kulübünün 150 öğrencisine Aziziye Tabyalarının tanıtımı için rehber temin edildi ve bayrak hediye edildi.
10 Kasımda Kadın Komisyonumuz tarafından Atatürk için Lalapaşa Camiinde Mevlid okutuldu.
Kasım ayında Şehrimize ikinci bir Tıp Fakültesi kurulması konusundaki düşüncemiz Erzurum kamu oyuna duyuruldu.Atatürk Üniversitesi Rektörü Sn. Yaşar SÜTBEYAZ’ın konu ile ilgili olumlu görüşleri ele alındı.
15/11/2007 Mehmetçik Vakfına 2500 YTL yardım yapıldı.
Karaköse Camiine taksitle alınan halıların 3 taksiti Vakfımız tarafından karşılandı.
17/11/2007 Bir öğrenciye servis temin edildi.
07/12/2007 aile içi ensest ilişkiye muhatap olan bir bayan ve çocuğuna sahip çıkılarak şahsın psikolojik destek görmesine yardım edildi, ayrıca şahsa gıda , erzak ve nakit yardım yapıldı.
50’ye yakın ihtiyaçlı öğrencinin Sosyal Yardımlaşma Vakfından Eğitim yardımı alması sağlandı.
10/12/2007 Aşık Reyhani için Alvar Köyünde Müze açılması, Şehrin görünür yerinde bir heykel yaptırılması ve Atatürk Üniversitesi bünyesinde Reyhani Araştırma Merkezi adı altında bir birimin açılması için gündem oluşturuldu.
12/12/2007 Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi ve Tatbikat Okulunda Kadın Komisyonumuz tarafından Kermes tertip edildi elde edilen gelirle Nakış Kursu açılması hedeflendi.
13/12/2007 Erzurum da Valilik bünyesinde Modern bir sığınma evinin yapılması için girişim başlatıldı.
Erzurum da bulunan Türk Ulaşım Sen genel Başkanı’na Nafiz KOTAN isminin Erzurum Hava Limanına verilmesi konusunda bilgi verildi. Türk Kamu Sen’in desteği sağlandı.
2011’e doğru Erzurum Paneline katılan Uzmanlarının konu ile ilgili görüşlerinin genişletilerek bir kitap haline dönüştürülmesi kararlaştırıldı.
28/12/2007 Vakfımız binasında gençlere M.Akif ERSOY anlatıldı.

Ecz. Erdal GÜZEL
ER-VAK Başkanı


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net