Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Abdurrahim Şerif Beygu Hoca

 Abdurrahim Şerif Bey 1309/1894 yılında Erzurum'da dünyaya geldi.Babası Kapılar Ağası Kamil Ağanın ahfadından Gül Ali Bey, annesi Kudret hanımdı.             Çocukluğu ve öğrenim hay.. ... Devamı.


ÖĞRETMEN TEVFİK YILDIZ

 1907 yılında Kastamonu ili Taşköprü kazasında Karabeyoğlu Ahmet Efendinin oğlu olarak dünyaya geldi.Çocukluğu Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşının ateşli günlerinde geçti.        .. ... Devamı.


TABYALARDA İLK DERS

 Ağaçların köklerinden beslenmeleri gibi, toplumlar da tarihsel süreç içerisinde üretmiş oldukları kültürel miraslarından beslenerek varlıklarını sürdürürler. Kültürel mirasına sahip ç.. ... Devamı.


Bir Gönül Adamı Feyyaz İbrahimhakkıoğlu

 Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendi’nin torunlarından olan Feyyaz İbrahimhakkıoğlu, 1941 yılında Erzurum’da doğmuş. İlkokula, babasının devlet memuriyeti sırasında gördüğü haksızlıklar karşısında susmaması sebebiyle, sık sık görev ye.. ... Devamı.


İftar Topu

 Ülkemizin Ramazan geleneklerinden biri de iftar topu atmaktır. Aslında bu, bir ihtiyaçtan doğmuş, sonra da gelenek halini almıştır. Çünkü geleneklerden büyük kısmı bir zarurete bağlı olarak ortaya çıkmış,.. ... Devamı.


Alvarlı Efe Hz.lerinin Erzurum Aşkı (1-2)

 Alvarlı Efe, vatanını çok seven ve vatan uğrunda canını feda etmekten çekinmeyen bir vatanseverdir. Bunu önceki yazılarımda Erzurum’un Ruslar ve Ermeniler tarafından işgali sırasında belirtmiştim. Yurdumuzu düşman güçl.. ... Devamı.


GÖÇ OLGUSU ve ERZURUM

 İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Erzurum’a kalkacak olan uçağın bekleme salonundayım. Havalimanı’nda her zaman olduğu gibi müthiş bir yoğunluk yaşanıyor. Tanıdık bir sima görebilme ümidi ile etrafıma bakınıyorum... ... Devamı.


AZİZİYE BELEDİYESİNDEN SEYİDOV’A VEFA

 Halk arasında; “Gözden uzak olan, gönülden de uzak olur” diye bir tabir kullanılır. Bu sözde ne kadar haklılık payı vardır bilinmez. Bilindiği gibi Aziziye ilçemiz şehre fazla uzak olmasa da gözden biraz uzaktadır,.. ... Devamı.


ANKARA’DAKİ ERZURUM TANITIM GÜNLERİ

 Ankara’da bu yıl ikincisi yapılacak olan Erzurum Günleri’nin açılış programına katılmak için bindiğim taksi şoförü ile sohbet ederek Atatürk Kültür Merkezi’ne doğru yol alıyoruz. Haymanalı olduğunu.. ... Devamı.


BALYOZ SOKAK 7

 At arabasının ve faytonun çok olduğu dönemlerde, atı hastalanan sürücü at terleyip iyileşsin diye akşamdan hamama götürüp bırakır, sabah gelip alırmış. Atı hastalanan bir faytoncu akşam atını Tahta Hamam’a getiri.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net