Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

BAKIRCILAR ÇARŞISI 1

 Naylon, alüminyum, emaye, çinko, melamin gibi kavramların hayatımıza girmediği, fukaranın tahta kaşık, zenginin mis kaşık kullandığı, mütevazı mutfaklarımızın tereklerini kızıl renkli bakırdan tencerelerin, sahanların, tasların, tavaların s&uu.. ... Devamı.


EZURUMLUNUN DÜNYA GÖRÜŞÜ ÜZERİNE (1-2-3)

 EZURUMLUNUN DÜNYA GÖRÜŞÜ ÜZERİNE -1 Değerli okurlarım yüksek tahsilimi Kayseri'de, doktoramı ise Konya'da yaptım. Kayseri tarihini yazdım Bu iki kentte yaşadım. Geçen hafta seyahatim nedeniyle bu kentlerden gündüz.. ... Devamı.


Erzurum Kalkınma Vakfı ve Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk...

 Resimde Eflatun ve Aristoteles yan yana yürüyerek ders görmektedirler. Bu resmide elinde Timeo eserini tutan Eflatun, sağ elinin şahadet parmağını yukarı kaldırarak öğrencisi Aristoteles'e :" Hakikat göklerdedir ve her şey hakikat.. ... Devamı.


ERZURUM’UN KURTULUŞU ÜZERİNE-2 HİLMİ AKDOĞAN EFENDİNİN NUTKU

 Bir tarafta hain emelleri, kanlı elleriyle Ermeni haydutları, diğer tarafında masum kanları, mazlum… Erzurum’un zencir bend (zincirle bağlı) halkı. Birinin kızıl hançeri, diğerinin zayıf ve mazlum boynunda, diğerinin seday-ı iştikası (yana.. ... Devamı.


ERZURUM’UN KURTULUŞU ÜZERİNE

 “Büyük Askerler! Siz iki sene evvel Erzurum’u kurtardınız şimdi de Erzurum devleti, milleti kurtarıyor.” Erzurum Yatılı Yetimler İlk mektep öğrencisi Emrullah Efendi.” 13 Mart 1920. Efendiler! Bir kere başımızı sağımıza &.. ... Devamı.


Alvarlı Efe Hz.lerinin Erzurum Aşkı (1-2)

 Alvarlı Efe Hz.lerinin Erzurum Aşkı (1) Alvarlı Efe, vatanını çok seven ve vatan uğrunda canını feda etmekten çekinmeyen bir vatanseverdir. Bunu önceki yazılarımda Erzurum’un Ruslar ve Ermeniler tarafından işgali sırasında belirtmiştim.. ... Devamı.


Alvarlı Efe’nin Kişisel Özellikleri (1-2)

 Alvarlı Efe’nin Kişisel Özellikleri-1 Alvarlı Efe’nin Şahsiyeti Alvarlı Efe’yi tanıyanlardan ve onun hakkında yazılanlardan öğrendiklerimize göre o, ahlaki bakımdan herkese örnek teşkil edecek bir yaşayışa sahip olmuştur... ... Devamı.


Alvarlı Efe'nin Erzurum'un Kurtuluşu'na Katkıları (1-2)

 Alvarlı Efe'nin Erzurum'un Kurtuluşu'na Katkıları-1 Muhammet Lütfi Efendi’nin Yavi’de imamlık yaptığı sıralarda Erzurum, Rusların işgalinde bulunmasına rağmen Ruslar, Ermenilerin çirkin emellerine mümkün mertebe engel olmasına.. ... Devamı.


Efe Hazretleri Anadolu'ya Vurulmuş Mühürdür

 Anadolu, Büyük Selçuklu Devleti tarafından alınıp ebedi olarak Türk Vatanı haline getirildikten sonra, bu toprağa Türk mührünü vurmuştur. Bu mühür, kültürdür. Kültür de maddi ve manev.. ... Devamı.


Kutlu Doğum ve Alvarlı Efe

 Bundan tam 1441 yıl önce dünyanın gidişatını değiştirecek olan kutlu bir doğum gerçekleşmiş ve iki cihan güneşi, Habibullah dünyayı teşrif etmiştir. Dünya O’nunla şereflenmiş; insanlık, kaybettiği değeri O’nunla yeni.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net