Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Doğu Anadolu’da Türk Soykırımı ve ermeniler

 Doç. Dr. Erol KÜRKÇÜOĞLU(*) “Ermeni meselesi”, sadece Türk Dünyasının bir sorunu değil, Ortadoğu’da, Kafkasya’da çıkar ve emelleri olan emperyalist devletlerin hepsini birden ilgilendiren milletl.. ... Devamı.


Erol Kürkçüoğlu Cinis Katliamını Anlattı

 Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu: “Türk soykırımı tersine çevrilerek, tarihi iftira ve sahtekârlıkla ermeni Soykırımı haline sokulmuştur” dedi. Kürkçüoğlu, Atatürk Üniversitesi Kült&.. ... Devamı.


Tarihi Şehir Erzurum

 Milattan sonra 400’lerde kurulan ve iç kale çevresinde zamanla inkişaf eden Roma, Bizans, Pers, Arap, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı dönemleriyle devam eden Cumhuriyet Türkiye’siyle kucaklaşan Erzurum bu geçmişiy.. ... Devamı.


ERZURUM VE BEYAZŞEHİR PALANDÖKEN

 Erzurum kültür ve ilim şehri demekteyiz. Bunun böyle olmasını her Erzurumlu canı gönülden ister. Çünkü bu bizim varlık sebebimizdir. Şehrin ruhunu ise şehirle ilgili tarihi anıtların, halk efsanelerinin, masalımsı d&uu.. ... Devamı.


GAVURBOĞAN MAHALLESİ ERZURUMDA VAR MIYDI DİYECEKLER?

 Şehir, kasaba ve köylerin tarihi incelendiğinde geçmişiyle bugünü ve geleceğini birleştirmek ve beşerin hafızasına kazımak lazımdır. Hafızası olmayanların yarınları olmayacaktır. Herkesin ağzında pelesenk olmuş birkaç cümle va.. ... Devamı.


BİR ZAMANLAR ERZURUMDA HAYAT VARDI (1-2)

 BİR ZAMANLAR ERZURUMDA HAYAT VARDI-1 Evet, bir zamanlar, yarım asır kadar önce, eteği açılan yeni yetme kızlara “adam gibi otur başımızı derde sokma” diye uyaran ağabeyler vardı. Yaşlı teyzelerin, oğlum bana bir ekmek alıver diyerekten.. ... Devamı.


HAYIR ÇEŞMELERİ

 Dünyanın en yüksek rakımda kurulan şehirlerinden biri olan Erzurum, havasının latifliği, suyunun tatlı ve berraklığı ve insanı zinde yapan sert iklimiyle tanınır. Erzurum; hayatın vazgeçilmez unsuru olan su bakımından, Türkiye ortalamasın.. ... Devamı.


AZİZİYE PARKI VE ÖNCELİKLER (CERN VE CAMİ)

 Yarım asır önce on iki Avrupa ülkesinin (Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Norveç, Yugoslavya, İtalya) bir araya gelerek kurmuş oldukları Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN),.. ... Devamı.


HASANKALE AKASYA TERMAL TATİL KÖYÜ

 Son yıllarda kabuğunu kırıp, üzerindeki ataleti ve kasveti atmaya çalışan Erzurum, şimdi ortaya koyduğu hedefleri yakalamanın gayret ve heyecanı içerisinde emin adımlarla yürümektedir. Şehrin kalkınması konusunda çizilen yol.. ... Devamı.


BENZEMEZ KİMSE BİZE

 Yüz yıllar ötesinden insanlığa ışık saçan büyük düşünür Hz. Mevlana “Her günün hali dünkü günün haline benzemez, haller ırmak gibi akar gider, onu bağlayacak, akışını durduracak hi&c.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net