Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

BALYOZ SOKAK 6

 En iyi görüştüğümüz komşularımızdan birisi de Ezirmiklilerdi. Onların evleri de bizim sokaktan Balyoz Sokağa çıkıldığında tam karşıdaydı. Ev çok güzel bir Erzurum konağıydı, arka tarafta çok güzel bir bah.. ... Devamı.


BALYOZ SOKAK 5

 Köşe başındaki bu evden sağa dönüldüğünde Çürüklük Sokağa girilir, bu sokakta ise Çatakçılar ve Yerkayalar’ın altında ahırı bulunan ve arka tarafında bahçesi olan üç.. ... Devamı.


BALYOZ SOKAK 4

 Oyun alanlarımız genellikle sokak, bahçe ve evlerin bacalarıydı. Bir hayli hareketli olduğumdan bacalardan aşağı inmez, oradan oraya atlardım, rahmetli babam beni indirmek için bir hayli uğraşırdı. Karşı komşularımız mahallede Çerkezler.. ... Devamı.


BALYOZ SOKAK 3

 Yazı kışı dolu dolu yaşadığımız bu sokakta o kadar mutluyduk ki kardeşim Uğur’un dünyaya gelmesiyle sevincimiz bir kat daha artmıştı. 1960 İhtilalı’nın üzerinden birkaç ay geçtikten sonra doğmuştu kardeşim, evimize uğur geti.. ... Devamı.


BALYOZ SOKAK 2

  Bit Pazarı’nın bulunduğu yer önceleri Çürüklük Mezarlığı olup, meşhur Ketencizade Mehmet Rüştü Efendi’nin mezarı da buradaymış. Mezarlığın kaldırılması ile birlikte Ketencizade’nin mezarı da Asri Mez.. ... Devamı.


BALYOZ SOKAK 1

 Şehir; Harput Kapı, İstanbul Kapı, Kavak Kapı ve Kars Kapı’nın dışına henüz taşmamış, Yenişehir, Yunus Emre, Sanayi, Şükrü Paşa, Yıldızkent, Kayakyolu ve Dadaşkent gibi semtler henüz oluşmamıştı. Sırt sırta vermiş şirin ve sıcak yerli.. ... Devamı.


BAKIRCILAR ÇARŞISI 5

 Günün şartlarına göre oldukça gösterişli ve bakımlı olan, içerisinde havuzu bulunan Ahmet Aydaş’ın evinin yerinde Yeni Çınar Oteli yapılmış, otelin altında ise toptan kantariye satan İlhan Aras’a ait bir iş.. ... Devamı.


BAKIRCILAR ÇARŞISI 4

 Muharrem Bey’in yanında Mehmet Kılıç’ın bakırcı dükkânı ile Berber Cafer’in dükkânı bulunmakta olup, şimdi bu yer Ömer Yaruk tarafından işletilmektedir. Kırk beş yıllık mazisi ile çarşının en eskilerin.. ... Devamı.


BAKIRCILAR ÇARŞISI 3

 Çeşmeden biraz ileride Çınar Lokantası’na yemek hazırlayan mutfak binasının hizasında sırt sırta vermiş küçücük bakırcı ve kalaycı dükkânları hâlâ ocaklarını tüttürmektedirler... ... Devamı.


BAKIRCILAR ÇARŞISI 2

 Kalayhanelerin arka tarafta, satıcıların ise ön tarafta olduğu Bakırcılar Çarşısı’nda, bugün tabir yerindeyse in cin top oynuyor. Çekiç sallayan birkaç ustanın dışında, Bakırcılar’da geçmişin hareketli g.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net