Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

GENÇLERİMİZE KIYMAYIN!

 Ege üniversitesinde genç bir fidan toprağa düştü, Tıpkı 1980 öncesi, dar ağaçlarına giden, hayatlarının baharında, kara toprağa giren, ağabeyleri gibi. Öğrenci olayları sırasında hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Ç.. ... Devamı.


Erzurum'da kış

 İnsanlar yaşadıkları coğrafyanın özelliklerini taşır derler,doğru bir tespittir Biz, Erzurumlular kar diyarının çocuklarıyız  Kar ;Kader yazgımızdır, şairin dediği gibi "kundağımız kefen bezimizdir" bizim. Gökten düşen mily.. ... Devamı.


ERZURUM’DA YILBAŞI

 Karın cömert yağdığı günlerdi. Cömert yağan kar gibi yüreklerimizde cömertti. Ekmeğimizi aşımızı komşularımızla paylaşır, beraber sevinir, beraber üzülürdük. Yağan kar gibi duygularımız da tertemizdi. Şehir henü.. ... Devamı.


Yanıkdere Şehitleri Torunlarıyla Buluşuyor

 Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde umut edilen zaferin elde edilemeyişi ve binlerce askerimizin savaşarak, donarak, hastalıklar sonucunda şehit oluşuyla gelen yenilgi, Rusların iştahını kabartmış ve 1916 yılının Şubat ayında Erzurum&r.. ... Devamı.


YANIK DERE

 Türkler kendilerine bir mekân tutuklarında oraya tabiata uygun; karataş, aktaş, tepeköy, tavşandere gibi ad verirlerdi. Kent, köy, mahalle, cami, mektep, kışla ve sokak isimleri de öyleydi. Akşehir, akmescit, taşcami, taşmektep gibi... ... Devamı.


YANIK DERE ŞEHİTLERİ TORUNLARIYLA BULUŞUYOR

                1828-1829 Osmanlı - Rus savaşlarıyla başlayan süreçte  Doğu Anadolu insanı çok acılar çekti.  Hiç şüphesiz bu acıların en b&uum.. ... Devamı.


DADAŞ’IN TÜTÜN ÖYKÜSÜ

 -1- BÖLÜM Dumanlı hava ile mücadelenin başlamadığı, yani sigara keyifçilerinin keyiflerinin kaçırılmadığı dönemlerdi. Duvarlarda sigara içmenin yasak olduğuna dair ne bir levha, ne de sigaraların üstünde &l.. ... Devamı.


Hafız Faruk Kaleli

                     1896 yılında Hasankale'de doğdu. Bu yıllarda Hasankale  "İptidai  Mektebi ve Rüştiyesinde" okudu. Bu arda "Kur'an-.. ... Devamı.


Öğretmen ve Siyasetçi Cevat Dursunoğlu

              Cevat Dursunoğlu 1892 yılında Erzurum'da doğdu.Esat Paşa yokuşunda bulunan ve Erzurum'un ilk Rüştiye mektebini bitirdikten sonra  Erzurum İdadisine kaydoldu. Bu mektebi 1910 y.. ... Devamı.


Erzurum'da Daru'l Huffaz Var mıydı?

 Hz. Ömer döneminde İslam Ordularıyla tanışan,Hz. Osman Döneminde fetih edilen , zaman zaman Bizanslılar ve Müslümanlar arasında El değiştiren Erzurum 1078 yılından itibaren bir Müslüman Türk beldesi olmuş, mescit,.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net