Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

İSTİHLAS-I VATAN’DAN ERZURUM KONGRESİ’NE

 Kongre sözcüğü dilimize Fransızca congrès sözcüğünün aynen kullanış biçimiyle alınmıştır. Sözlükte kongre; çeşitli ülkelerden yöneticilerin, elçilerin, delegelerin katılmasıyl.. ... Devamı.


ERZURUM LALE ve KIRMIZI GÜL KENTİDİR

 Atatürk Üniversitesi gerek kendi yerleşkesi içerisinde gerekse Botanik bahçesinde gözümüzü ve gönlümüzü doyuracak lale ekimini eski rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz hocamız zamanında y.. ... Devamı.


Afganlı Mülteciler ve Erzurum

 Tarih, insanlığın mezarlığı değil, insanlığın hafızasıdır. İstanbul'un işgali, Osmanlı Devleti ve İtilaf Devletleri arasında Mondros Ateşkes Antlaşması ile I. Dünya Savaşı'nın bu ülkeler arasında sona erdiğinin ilan edilmesinin ardından 13 Kasım 1.. ... Devamı.


ERZURUM KİTAPLIĞI VE ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 Basında “Erzurum Büyükşehir Belediyesi yeni bir kültür projesini daha hayata geçirdi.” haberi geçti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı dostum Zafer Aynalı Beyefendiyi telefonla arayarak b.. ... Devamı.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN DUASI

 Yıl 1924 Mustafa Kemal Paşa (henüz Atatürk soyadını almamıştı) yurt gezisindedir. O yıl Erzurum ve Hasankale’de meydana gelen zelzelede seyahatini yarıda keserek Erzurum’a gelmiş Hasankale’ye geçerek felaketi yakından g&ou.. ... Devamı.


ERZURUM VE COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERLE SINAVI

 Erzurum coğrafi işareti tescillenmiş ürünler bakımından gün geçtikçe zenginleşiyor. Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE)’nin Erzurum’a ait coğrafi işaret tescilini onayladığı 12 ürün bulunmaktadır... ... Devamı.


YANIK DERE

 Türkler kendilerine bir mekân tutuklarında oraya tabiata uygun; karataş, aktaş, tepeköy, tavşandere gibi ad verirlerdi. Kent, köy, mahalle, cami, mektep, kışla ve sokak isimleri de öyleydi. Akşehir, akmescit, taşcami, taşmektep gib.. ... Devamı.


ERZURUM’DA İÇME SUYU ÜZERİNE

 Dadaşkent'te evimiz önünde akan çeşmenin suyun çok leziz bir içimi var. ESKİ Genel müdürü Remzi Ertek Bey’i telefonla arayarak bu suyun kaynağını sordum. O da memba suyu dedi. Bunun üzerine Arıtma Tes.. ... Devamı.


ERZURUM KONGRESİ ÜZERİNE BAZI NOTLAR

 ERZURUM KONGRESİ ÜZERİNE BAZI NOTLAR 23 Temmuz 1919 tarihi sadede Erzurum için değil, tüm vatanın kurtuluşu için tarihi bir gündür. O günkü Erzurum elbette bugünkü idari sınırları olan Erzurum değildi... ... Devamı.


ER-VAK’IN TARİHİ SORUMLULUĞU VE HINIS

 Erzurum'a karşı tarihi bir sorumluluk bilinciyle kurulmuş ve kurulduğu günden itibaren kuruluş amacından sapmadan hizmet veren Erzurum Kalkınma Vakfı’nın yöneticilerini kutlarım. Daha yazının başında neyi kutluyorsun diye biliriniz... ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net