Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

ERZURUM ÇOCUK OYUNLARI

 Palandöken’in sırtındaki beyaz örtüden yavaş yavaş sıyrıldığı, zarif kardelenlerin ovayı süslediği şu günlerde, hayatın her alanında fark edilir bir sevinci ve hareketliliği görebilmekteyiz. Baharın bereketinden olsa gerek,.. ... Devamı.


ERZURUM BELEDİYE TARİHİNDEN SEÇMELER

 Erzurum’la ilgili tespitlerini 1913 yılında “Erzurum Vilayeti Sıhhi ve İçtimai Coğrafyası” isimli kitapta toplayan dönemin Sıhhat Müdürü Dr. Şerif Soylu, o yıllardaki Erzurum’un manzara-i umumisini; “Sok.. ... Devamı.


İHSAN COŞKUN ATILCAN’IN ARDINDAN

 Resmi bilgiler, il sınırları dahilinde yaşayan Erzurumluların 1.5 katı kadar bir hemşehri nüfusumuzun Erzurum dışında yaşadığını göstermektedir. İklim şartları, sosyal hayatın yetersizliği, homojen yapı, ekonomik sıkıntılar, istihdam azlığı gibi nede.. ... Devamı.


TARİH YAPRAKLARINDA 12 MART’LAR

  İnsanoğlunun yeryüzüne ayak basmasıyla çevrilmeye başlayan tarih yaprakları içerisinde, ülkelerin, toplumların, şehirlerin ve insanların unutamayacakları çok özel günler kuşkusuz vardır. 12 Mart 1918: güzel şehrimiz Erzurum’un düşman istilasından k.. ... Devamı.


TAHTACILAR’DA MAZİNİN İZLERİ 3

  Cedid Caddesi’nden Tahtacılar’a dönüşte köşe başındaki Marancıgil ailesine ait A. Kadir Marancıgil’in işlettiği manifatura dükkânını ve derenin üzerindeki marancı atölyesini, şu anda aynı köşede hırdavatçılık yapan Nimetulah Marancıgil&.. ... Devamı.


TAHTACILAR’DA MAZİNİN İZLERİ 2

 Bu güzergâhta en çarpıcı bina şüphesiz tarihi belgelerde adı geçen meşhur Ezirmikliler’in eviydi. Hatırlanacağı üzere işgal yıllarında Ermeni canileri yüzlerce Erzurumluyu bu eve kapatıp, üzerlerine gazyağı dökerek yakmışlar ve tarihte eşine az rastlanır.. ... Devamı.


TAHTACILAR’DA MAZİNİN İZLERİ 1

  Yaz geldi, okullar tatile girdi, karnelerini alan çocuklar apartman önlerinde ve yüzlerce aracın geçtiği sokaklarda oyun oynayarak çocukluklarının gereğini yapmaya çalışıyorlar. Oyun alanları daralan bu çocukları gördükçe, bizim çocukluğumuzda arabaların.. ... Devamı.


“MES’UTTUR O İNSAN Kİ YAŞAR HATIRALARLA” (ESKİ SPOR SALONU) -5-

  Erzurum’da spor heyecanının zirvede olduğu günlerde kulüplerin çok iyi voleybol takımları da vardı. Özellikle Palandökenspor’un Voleybol Takımı çok göz doldururdu, öyle ki Türkiye Şampiyonası’nda Galatasaray’dan tek set alan voley.. ... Devamı.


“MES’UTTUR O İNSAN Kİ YAŞA“MES’UTTUR O İNSAN Kİ YAŞAR HATIRALARLA” (ESKİ SPOR SALONU) -4-

  1959 yılında hizmete açılan ve müteahhitliğini Sıbgatullah Özpekel’in yaptığı spor salonunun bir köşesinde boksörler, diğer bir köşesinde güreşçiler ve halterciler antrenman yaparlardı. Basketçiler, voleybolcular, atletler ve futbolcular da buradan.. ... Devamı.


“MES’UTTUR O İNSAN Kİ YAŞAR HATIRALARLA” (ESKİ SPOR SALONU) -3-

  Selami Karakelle, Balkan şampiyonluğu ve Dünya beşinciliği olan, Avrupa şampiyonluğunu da kıl payı kaçıran ünlü bir boksörümüzdü. Boksun en revaçta olduğu dönemlerde o da boks yapmak için 1971’de İzmir’e kaçmış, orada demircilik etmiş ve boks.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net