Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

Er-vak’tan 13 Milyon Liralık Yola İsim Önerisi

 02.09.2011 15:02

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, Yakutiye Belediyesi’nce 13 milyon lira harcanarak Cumhuriyet Caddesi’ne alternatif olarak açılan yeni caddeye şahıs isimlerinden ziyade kentin geçmişine ve konumuna uygun isimler verilmesinin daha uygun olacağını söyledi.

Yakutiye Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesi’ne alternatif olması için Aliravi caddesinden Karskapı semtine kadar açtığı 2 kilometre uzunluğundaki yolun kamulaştırma ve çevre düzenlemesi için 13 milyon lira harcandı. Şehir trafiğine soluk getirecek yol, Aliravi caddesinden Yakutiye Bulvarı, Kırmacı, Rabia Hatun ve Hasan-i Basri mahallelerini geçerek 23 Temmuz'un önünden Karskapı semtine ulaşıyor.

Şehir trafiğini rahatlatacak yeni caddeye verilecek isim konusunda, Yakutiye Belediyesi’nin kamuoyunun bilgisine ve istişaresine başvurması, kentle ilgili konularda ortak akıl kullanılması açısından takdir edilecek bir uygulama olduğunu belirten Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Er-Vak olarak açılacak yeni caddeye şahıs isimlerinden ziyade, kentin geçmişine ve konumuna uygun isimler verilmesini arzu ettiklerini söyledi. Birçok Selçuklu eserinin yer aldığı kentte ‘Selçuklu’ ismini taşıyan cadde, sokak yada mahalle olmadığını kaydeden Güzel, “Yakutiye Belediyesi’nce açılan yeni caddeye Selçuklu ismi verilebilir. Bunun yanı sıra Saltuklu, Yakutiye, Hürriyet, İstiklal ve Azerbaycan isimlerinden biri de konulabilir. On üç trilyon harcanarak şehre kazandırılan bu yol için emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net