Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

AFGANLARIN 'BÜYÜKBABASI'

'Büyükbaba' olarak tanıdıkları Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Afgan muhacirler için yardım ve kardeşlik çağrısında bulundu.
Erzurum'da yaşayan Afgan muhacirlerin

'Büyükbaba' olarak tanıdıkları Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Afgan muhacirler için yardım ve kardeşlik çağrısında bulundu.

Yaklaşık 11 aydan beri çoğunluğunu Afganistanlıların oluşturduğu sığınmacıları kabul ettiğimizi hatırlatan ERVAK Başkanı Erdal güzel, Olumsuz şartlardan dolayı ülkelerini terk edip bin bir türlü sıkıntılarla ülkemize gelen ve pilot il uygulamasından dolayı şehrimizde ikamet ettirilen Afganlı sığınmacılar çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmektedirler" dedi.

Ağır geçen kış mevsiminden ötürü de büyük sıkıntılar yaşayan Afgan sığınmacılara Erzurum Valilince uzanan şefkat elinden sonra, bu ailelere en büyük destek Erzurum Kalkınma Vakfı ve Ebu İshak Vakfından geldi. Öyle ki Afganlı sığınmacıların her türlü ihtiyaçlarına koşarak onların gönüllerini kazanan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Afgan sığınmacılar arasında büyükbaba olarak tanınıyor.

Güzel, şu anda Erzurum'da sığınma başvurusunda bulunan 512 Afganistanlının olduğunu belirterek, bunların toplam 115 aile civarında olduklarını söyledi. Bu ailelerin maddi imkansızlıklardan dolayı şehrim metruk yerlerinde çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Erdal Güzel; Erzurum Valiliği, Sosyal Dayanışma Vakfı, Erzurum Kalkınma Vakfı ve Ebu İshak Vakfı gibi kurum ve kuruluşlarla bu kardeşlerimize yardım eli uzattıklarını söyledi.

Giyecek, yiyecek, barınma ve nakit para gibi ihtiyaçların karşılanması için çaba gösterdiklerini söyleyen Erdal Güzel, konusu kardeşlik Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Afganlı sığınmacılara kardeşlik vazifelerimizi en iyi şekilde yapmak mecburiyetinde olduğumuzu hatırlatarak, "Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz' emri gereğince, bu kardeşlerimizin dertlerine derman olmamız konusunda tüm hemşerilerimizi göreve çağırıyorum" dedi.

Güzel, Ensar'ın muhacire göstermiş olduğu fedakarlık, şefkat, merhamet, kardeşlik gibi ulvi yaklaşımları hatırlayarak bu anlamlı günde Afganlı kardeşlerimizin yanlarında olmamız gerektiğini vurguladı.

Güzel, "Kentsel dönüşüm çalışmaları dolayısıyla Afganlı sığınmacıların sıkıntılarının başında barınma sorununun gelmektedir. Bu konuda tüm hemşerilerimizi kardeşlik ve yardım seferberliğine davet ediyorum" diye konuştu. - ERZURUM








 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net