Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

Sivil kitle örgütlerinden destek Büyükşehir Belediyesi’nin Kale çevresinde hayata geçireceği “Kültür Yolu” projesi, Erzurum’da büyük heyecan uyandırdı.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi’nin Kale çevresinde hayata geçireceği “Kültür Yolu” projesi, Erzurum’da büyük heyecan uyandırdı. Yakutiye Medresesi’nden başlayarak Erzurum Kalesi’nin doğu yakasının kamulaştırılmasını öngören projeye, sanat tarihçileri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden destek yağıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kalkınma Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği “Kültür Yolu” projesine, Erzurum’dan destek yağıyor. Sanat tarihçilerinden siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarından bölge halkına varıncaya kadar herkes söz konusu projeyi konuşuyor.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, Kale çevresinde uygulanacak projeyle şehrin çekicilik kazanacağını ifade ederken, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel de, “Kültür Yolu” projesi sayesinde şehrin tarihi ve kültürel birikiminin gün yüzüne çıkacağını kaydetti. HAS Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet ise, Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülecek olan çalışma için “Son derece önemli ve bir o kadar da hayırlı bir hizmet olacak” yorumunu getirdi.

ERVAK BAŞKANI ERDAL GÜZEL: BU ÇALIŞMA AYNI ZAMANDA AHDE VEFA ÖRNEĞİDİR

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel ise, “Kültür Yolu” projesinin Erzurum’a çok büyük ayrıcalıklar kazandıracağını söyledi. Erzurum’un, ‘medeniyetler beşiği’ olarak ifade edildiğini ve oldukça zengin bir tarihi geçmişinin bulunduğunu vurgulayan Güzel, “Tarihsel zenginliklerimizi ifade ve teşhir etme noktasında böyle bir çalışmaya ihtiyaç vardı. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Erzurum’un turizmde iddialı bir kent haline geldiğinin altını çizen ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “Turizm alanında iddialı oluşumuz, hayliyle bir takım beklentileri de beraberinde getirdi. Bu beklentilerin birisi de, tarihi eserlerimizin gün yüzüne çıkarılmasıdır. Şehrin bu beklentilerinin karşılanması noktasında Kale kamulaştırma çalışması çok önemlidir, hayata geçirilmesi bu yüzden herkesi mutlu kılacaktır. Bu çalışma aynı zamanda ahde vefa örneğidir. ” şeklinde konuştu.
09.05.2012


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net