Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

Erzurumlu İhsan Coşkun Atılgan İçin Vefa Günü Programı Düzenlendi

Erzurum kültürüne katkılarından dolayı yaşayan efsane haline gelen 95 yaşındaki İhsan Coşkun Atılcan için Gürcükapı Polat Otel'de dostları ve şehrin entelektüellerinin katılımıyla vefa günü programı düzenlendi.

Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Turizm Derneği Başkanı Hami Akbaba'nın sunumuyla başlayan programda, Atılcan'ın oğlu Muhammet Atılcan, babasının anısına hazırladığı, ‘Erzurumlu İhsan Coşkun Atılcan' isimli kitabı katılımcılara dağıttı. Erzurum folkloru ve kültürünün gelişmesinde babasının önemli hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Muhammet Atılcan, "Erzurum ile ilgili babamın çok zengin yazılı arşivi var. Arşiv herkese açık. Çünkü babam Erzurum sevdalısıydı. Erzurum'un kültürüyle yoğrulmuş bu koca çınarı hayattayken anmak için bugün bir araya gelen siz dostlarına ve bütün Dadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, İhsan Coşkun Atılcan'ın Erzurum'un yaşayan en büyük kültür insanlarından birisi olduğunu anlattı. Güzel, "Kültürümüzün önemli simalarından İhsan Coşkun Atılcan'ı bugün yad ediyoruz. Kendisine hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Çünkü Erzurum'u ve Erzurumluyu biz bu büyük kültür adamımızdan öğrendik." diye konuştu.

Program sonunda Güzel, Ankara'da bir hastanede tedavi görmekte olan Atılcan'a iletilmek üzere Muhammet Atılcan'a şükran plaketi verdi. CİHAN


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net