Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

Kent meydanında Reyhani gecesi

Yakutiye Belediyesi tarafından ‘Temaşa-i Ramazan’etkinlikleri kapsamında Aşık Yaşar Reyhani’yi anma gecesi düzenlendi. Gecede aşık Rahim Sağlam ile İhsan Yavuzer atışmaları büyük ilgi görürken, Er-Vak Başkanı Erdal Güzel ise Reyhani’ye dair anılar ve hatıraları anlatıp şiirlerini okudu.
27.07.2012 / 13:15

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Geleneksel Temaşa-i Ramazan’ etkinlikleri çerçevesinde Kent Meydanında Erzurum’un son dönem önemli şair ve ozanlarından Aşık Reyhani için anma gecesi düzenlendi. Reyhani’nin çırağı Aşık İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam sazları ve sözleriyle geceyi şenlendirdiler. Milletvekili Adnan Yılmaz mikrofonu eline alarak Erdal Güzel ile “Bu dağda” şiirini okudular.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un ev sahipliğinde Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen “Aşık Reyhani”yi anma etkinlikleri renkli geçti. Reyhani’nin çırağı aşık İhsan Yavuzer ile aşık Rahim Sağlam’ın saz ve sözleriyle katıldığı gecede Erdal Güzel, İsmail Bingöl sunumlarıyla eşlik ettiler.

Temaşa-i Ramazan Şenlikleri çerçevesinde düzenlenen geceye Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un yanı sıra Atatürk Üniversitesinden çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar halkın, aşıklar atışması, Reyhani’ye dair saz ve sözün söylendiği gecede Kent Meydanını terk etmemesi “Erzurum halkından Reyhaniye saygı”sı olarak değerlendirildi.

Gecede aşık Rahim Sağlam ile İhsan Yavuzer atışmaları ve Aşık Reyhani’ye ait aşıklamaları büyük ilgi gördü. Er-Vak Başkanı Erdal Güzel ile İsmail Bingöl’de Reyhani’ye dair anılar, hatıraları anlatıp şiirlerini okudular. Anma gecesine katılan Milletvekili Adnan Yılmaz’ın Erdal Güzel ile karşılıklı olarak Reyhani’rin “Bu dağda” isimli şirini okuması büyük ilgi gördü. Milletvekili Adnan Yılmaz, şiirin bazı bölümlerini değiştirerek “Bir vekil gezer bu dağda” ifadesiyle büyük alkış aldı. Bu arada Aşık Reyhani’nin Bursa’da yaşayan aile fertlerinin babaları için düzenlenen anma gecesi için minnet telgrafı alkışlarla karşılandı.


















 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net