Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

TOPLUMLA KAYNAŞTIRMA VE İSTİHDAM PROJESİ SERTİFİKA VE KAPANIŞ TÖRENİ

SODES projeleri kapsamında ER-VAK tarafından bir yıl önce başlatılan “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Projesi”nde mutlu sona erişildi.

18.12.2012 tarihinde Erzurum Lisesi Konferans Salonu’nda tertiplenen final programında meslek edindirme kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Proje yürütücüsü ER-VAK Başkanı Erdal Güzel konuşmasında; “Hedef kitlesi ve amacı bakımından Türkiye’de ilk diyebileceğimiz bu projenin başarıyla bitirilmesi, kanayan bir yaraya parmak basmanın güzel örneklerinden biri olarak hatırlanacaktır.

 Erzurum Kalkınma Vakfı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ortaklığı, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, Yakutiye İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, İş- Kur, Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği’nin destekleri ile gerçekleştirilmiş olan  “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Projesi” ile Erzurum’da yaşayan ancak aile fertlerinden birisinin mahkûmiyeti neticesinde toplum içerisinde kendilerini ezik hisseden ve ekonomik alanda zorluk çeken aile bireylerine yönelik mesleki eğitim kursları düzenlenmiş, onlara beceri kazandırılarak güvenleri artırılmış ve aldıkları sertifikalarla iş bulma imkânlarını kolaylaştırılmıştır.

Bu projeyle toplumun tümüne yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri de yürütülmüş, aile yapısının güçlenmesine yardımcı olunmuştur.

Bütçesi 230.000 TL ve süresi bir yıl olan bu proje kapsamında eski hükümlüler, hükümlü ve tutuklu yakını çocuklar, gençler, anne ve babalar için ileri düzey kaynakçılık kursu, bilgisayar destekli muhasebe kursu, özürlü bakımı elemanı yetiştirme kursu, çağrı merkezi operatörlüğü kursu ve satış elemanı yetiştirme kursları gerçekleştirilmiş olup, bu kurslar süresince kursiyerlere günde 10-15 TL arasında harçlık verilmiş, yine bu proje kapsamında toplumun geneline yönelik altı adet bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilerek 1500 kişiye “Aile içi şiddet ve şiddetin çocuk üzerindeki olumsuz etkileri ve kadın hakları konularında konferanslar verilmiş, konuyla ilgili TV ve Radyo programlarıyla da daha geniş kitlelere ulaşılmıştır.

Proje kapsamında iki adet gezi organizasyonu yapılmış ve yirmi adet bilgisayarın bulunduğu bilgisayar sınıfı oluşturulmuştur.

18 Aralık 2012 tarih itibarıyla neticelendirmiş olduğumuz bu hayırlı projeyle birlikte, meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlamış kursiyerlerimizin bir kısmının iş bulma şansını yakalamaları projenin maksadına ulaştığının somut göstergesi olarak memnuniyet verici bir gelişmedir.

Projenin hitamında diğer kursiyerlerimizin de en kısa zamanda istihdam edilmelerini temenni ediyor, Erzurumlu iş adamlarımızın da bu konuda hassasiyet göstereceklerine yürekten inanıyoruz.

Suçun mağdur ettiği hedef kitlenin sosyal hayat içerisinde rahatlıkla yer bulmasını sağlayacak olan bu projeye destek veren başta Erzurum Valiliği olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı’na ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne, Yakutiye İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne, Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği’ne, ayrıca katkılarından dolayı ETB’na teşekkürlerimizi sunar, projemiz süresince meslek edindirme kurslarına devam edip sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize de hayatta başarılar dilerim.” diyerek, bundan sonra da bu tür faydalı projelere imza atacaklarını belirtti.

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net