Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

AFGANLI MÜLTECİLERDEN ERDAL GÜZEL’E PLAKET




Ülkelerinde yaşadıkları problemlerden dolayı dünyanın farklı yerlerine göç etmek zorunda kalana Afganistanlı mülteciler, kendilerine kucak açan Anadolu insanından oldukça memnun olduklarını söyledi. Bu memnuniyetlerini ifade etmek isteyen Afganlılar, kendileri ile yakından ilgilenen Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel’e plaket takdim etti.

Erzurum’da bulunan 800’e yakın Afgan mülteciyi ailesi gibi gördüğünü anlatan Erdal Güzel, onların problemleriyle ilgilenmenin kendisine mutluluk verdiğini söyledi. Erzurum halkının da verdiği yardımlarla mültecilerin hayatını kolaylaştırdığını aktaran Güzel, "Onlar da artık bizden birileri gibi. Bizim temennimiz onların yaşadıkları problemleri unutup daha güzel bir hayat sürmeleri yönünde." şeklinde konuştu.

Üzerinde Afganistan milli onur simgesinin yer aldığı plaketi Güzel’e takdim eden Afgan Mültecileri Temsilcisi Muhammed Kerim Haydari, ER-VAK’ın kendilerine yapmış olduğu maddi ve manevi yardımlardan dolayı teşekkür etti. Haydari, Erzurum’da çok fazla yabancılık çekmediklerini belirterek, bunda vatandaşların kendilerine gösterdiği sıcak ilginin büyük bir etkisi olduğunu ifade etti.

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net