Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

ER-VAK’TAN CUMHURİYET MESAJI

Kul ve Teba toplumundan millet olma bilincinin oluşturulduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği, cumhur’un yönetimde söz sahibi olmasının hedeflendiği Cumhuriyet Projesi’nin 90. yılını idrak etmiş bulunmaktayız.

Sevr Anlaşması ve Mondros Mütarekesi ile yok edilmek istenen bir milletin; verdiği kurtuluş mücadelesinin ardından, hür ve bağımsız bir devlet kurarak mazlum milletlere ümit ışığı olması ve demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan Cumhuriyet’i yönetim biçimi olarak benimsemesi, dünyanın gıpta ile izlediği önemli bir tarihi olaydır.

Cumhuriyet fikrinin ilk olarak açıkça ifade edildiği Erzurum’da, cumhuriyete sözde değil özde inananların torunları olarak bizlere bu mirası bırakan ve “Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını hayırla yâd ediyoruz.

Sevr haritasına özlem duyanlara karşı, Gazi’nin; “Türkiye Cumhuriyeti mesut, başarılı ve muzaffer olacaktır.” sözünü tekrar hatırlatırken, Cumhuriyetimizin 90. yılını kutluyor ve bu uğurda emeği geçenleri rahmetle ve şükranla anıyoruz.
29.10.2013

    Ecz. Erdal GÜZEL
 ER-VAK Başkanı

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net