Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

ER-VAK ‘TAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE “AŞIK REYHANİ” TEŞEKKÜRÜ

Türk halk ozanlığı geleneğinin  yakın zamandaki en büyük  ustalarından biri olan hemşehrimiz aşık Reyhaninin aramızdan ayrılışı üzerinden sekiz koca yıl geçti.
Hatırlanacağı üzere Erzurum kalkınma vakfı olarak sekiz yıldan beri Aşık Reyhaninin isminin yaşatılması ve gelecek nesillere duyurulması konusunda girişimlerimiz, tekliflerimiz ve etkinliklerimiz olmuştu.

Bu süreç içerisinde  geleneksel olarak her yıl  Reyhani aşıklar şenliği isminde bir etkinliğin yapılmasını,Alvar köyünde aşık Reyhani adına bir müzenin oluşturulmasını,Üniversitelerimizin bünyesinde Aşık Reyhani araştırma merkezinin kurulmasını  ve Reyhani Divanının hazırlanmasını arzulamıştık.

Bu taleplerimizden biri olan  “Reyhani Aşıklar Şenliğinin” Erzurum  Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olması  bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.
 Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne tertiplemiş olduğu “1 Reyhani aşıklar şenliği” etkinliğinden dolayı şükranlarımızı sunuyor,Aşık Reyhani müzesinin açılması,Divanının oluşturulması,ve Üniversitelerimizde adına bir araştırma merkezi kurulması önerilerimizi muhataplarına bir kez daha hatırlatıyor, ölümünün 8.yılında  dadaşın isyan sesi Aşık Reyhaniyi rahmetle anıyoruz.
                                                                                                                           Er-Vak.Bşk.
                                                                                                                            Erdal Güzel

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net