Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

ERVAK Gençlerle 'Uyanın' Dedi

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Gençlik tiyatro ekibi tarafından, uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek için ‘Uyanış’ adlı tek perdelik tiyatro oyun sahnelendi.
Yönetmenliğini Ferhat Raşit Kına’ın yaptığı, Neslihan Narmanlıoğlu’nun yazdığı tek perdelik oyun, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde sahneye konuldu. Yaklaşık bin 200 kişinin izlediği tiyatro oyununa, Erzurumlu vatandaşlar ve Üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Oyunda, Uyuşturucu kullanan ve bırakmaya çalışan Mehmet isimli gencin uyuşturucudan önce ve sonra yaşadığı olaylar konu ediliyor.
Uyanış isimli oyunun yönetmeni Ferhat Raşit Kına, üniversitede yapılan seçmeler sonucu oyuncu arkadaşların seçildiğini ve iki aylık eğitim sürecinin sonunda oyunun hazırlandığını söyledi. Oyun’un toplumun sosyolojik yapısı göz önüne alınarak uyuşturucu bağımlılığa farkındalık oluşturmak adına sahnelendiğini ifade eden Kına, oyuna gelen tepkilerin olumlu yönde olduğu için mutlu olduğunu kaydetti. Erzurum ilçelerine ve çevre illere turneler düzenleneceğinin haberini veren Kına, 13 Aralıkta İspir turnesiyle turnelere başlayacaklarını ve tüm Türkiye’ye turne yapmayı düşündüklerini açıkladı.

Oyunun yazarı Neslihan Narmanlıoğlu ise, uyuşturucu sorununa parmak basmak amacıyla böyle bir oyunu ortaya çıkardıklarını vurguladı. Oyuncu kadrosunda olan Fatih Ağarman’ın yaptığı doğaç üzerine böyle bir fikrin oluştuğunu belirten Narmanlıoğlu, “Buradaki amacımız uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmekti. Oyun sayesinde kurtardığımız her gencimiz bizim için bir başarıdır. Gelen tepkiler olumlu yönde devam ediyor. Tüm Erzurum halkına ve üniversite öğrencilerine destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uyanış isimli oyunun oyuncu ekibi ise şu şekilde: Fatih Ağarman, Berkay Bilgin, Beyza Karademir, Burak Yeltekin, Dilan Baynal, Ebubekir Çelikoğlu, Elif Cecenpınar, Esra Övez, Hilal Sarıbaş ve Serap Aktaş.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net