Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

Soğuk Şehrin İncileri

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Gençliği Tiyatro Kulübü, Erzurum'da yine enfes bir etkinliğe imzasını attı. ERVAK Gençliği, "Kırmızı Gül Demet Demet" ve "Sarı Gelin" adlı türkülerin hikayesini tiyatro sahnesinde canlandırdı. "Soğuk Şehrin İncileri" adlı oyun, izleyenlerinden büyük ilgi görürken, salonda gözyaşları adeta sel olup aktı. Erzurum türkülerine ait hikayeler, tiyatro severlere duygulu anlar yaşatırken, ERVAK Gençliği bu organizasyonuyla bir kez daha göz doldurdu.





Erzurum'da gerçekleştirdikleri sanatsal etkinliklerle büyük beğeni toplayan ERVAK Gençliği, tiyatro severlerin karşısına bu kez Erzurum türküleriyle çıktı. hafta sonunda sahneledikleri "Soğuk Şehrin İncileri" adlı oyunda Erzurum'a ait meşhur "Kırmızı Gül Demet Demet" ve "Sarı Gelin" türkülerinin hikayelerini canlandıran genç tiyatrocular, izleyiciden tam not aldı. Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyenler, zaman zaman duygulu anlar yaşanırken, türkülerin hikayeleri protokolün de gözlerini şaşırttı. Hıçkıra hıçkıra ağlayanların bile görüldüğü salonda tam bir duygu fırtınası esti.





GÜZEL: TÜRKÜLER YAŞANMIŞLIKTIR

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, ERVAK Gençliği'nin tiyatro performansıyla Erzurum'da büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek, "Gençlerimiz öyle güzel işlere imza atıyorlar ki, onları takdir etmemek elde değil" ifadesini kullandı. ERVAK Gençliği'nin son olarak Erzurum'un karşısına "Soğuk Şehrin İncileri" adlı oyunla çıktığını kaydeden Güzel, "Genç oyuncularımız, bu kez Erzurum'a ait türkülerin hikayelerini tiyatro sahnesine taşıdı ve her zaman olduğu gibi yine enfes bir çalışmaya imza attılar. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.
Türkülerin, ait oldukları yöreye ait acıları ve sevinçleri anlatan en güzel araç olduğunu vurgulayan Erdal Güzel, "Türküleri severiz, dinleriz, söyleriz ama birçoğumuz bu türkülerin kaynağını, ortaya çıkış nedenini, kısaca hikayesini, anlatmaya çalıştığı yaşanmışlığın ne olduğunu bilmeyiz. Bu manada gençlerimizin ortaya koydukları bu çalışma, bizlere söylediğimiz türkülerin hikayelerini de bilmek gibi bir ayrıcalık da kazandırıyor." diye konuştu.





ŞİMDİ DE TURNE ZAMANI

Öte yandan konuyla ilgili olarak YENİGÜN'e özel açıklamalarda bulunun ERVAK Gençlik Komisyonu Başkanı Emre Çomaklı da, ERVAK Gençliği olarak bu oyunla Türkiye'de bir ilke imza attıklarını söyledi. Türkülerin hikayesini tiyatro oyunu olarak sahneye koymaktaki amaçlarının Erzurum'un kültürünü anlatmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Çomaklı, "Oyunda 30'dan fazla arkadaşımız rol aldı ve "Kırmızı Gül Demet Demet" ve "Sarı Gelin" adlı türkülerimizin hikayesini canlandırdılar. İzleyenlerin güldükleri anlar olduğu gibi, duygulanıp gözyaşlarını tutamadıkları anlar da oldu." dedi. "Soğuk Şehrin İncileri" adlı tiyatro oyunuyla şimdi de turne planları yaptıkları bilgisini veren Emre Çomaklı, "Türkiye'nin çeşitli illerinde bu oyunu sahneleyerek, şehrimizin, kültürümüzün ve türkülerimizin tanıtımına katkıda bulunmayı planlıyoruz. Bu oyunda bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yakın ilgi ve alaka gördük, onlara da şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. 

Bu arada Çomaklı, söz konusu kültürel faaliyetlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmesi gerektiğini kaydederek, "Bu tarz organizasyonlara verilen her destek, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında ve yaşatılmasında büyük rol oynayacaktır" hatırlatmasında da bulundu.

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net