Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

ER-VAK “ MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİNİN ADRESİ ERZURUM’DUR” ÇAĞRISINDA BULUNDU

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Milli Eğitim Akademisi’nin Erzurum’da kurulması için çağrıda bulundu.

Güzel ,Erzurum’un bu konuda yeterli birikime sahip olduğunu vurgulayarak, Milli Eğitim Akademisi için en uygun adresin Erzurum olduğunu belirtti.

Erzurum’un ilim diyarı olması, iki üniversitesi,230 yataklı Öğretmenevi,38 000 m2 kapalı alanı 70 dönümlük arazisi ve 480 yataklı Erzurum Hizmetiçi Merkezi gibi önemli yatırımları Erzurum’u öncelikli kılmaktadır” diyen Güzel , açıldığı günden beri Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezinin bir nevi Akademi görevi yaptığını,mevcut yatakhaneleri, araçsal gereçleri, sınıfları, laboratuvarları, dinlenme salonları, simultane tercüme yapan birimleri, spor salonu, yemyeşil ağaçlarla süslü geniş bahçesi ve konumuyla açılacak ilk Milli Eğitim Akademisi için biçilmiş kaftan olduğunu belirtti.

Kurulacak Milli Eğitim Akademisi için Erzurum’da Hizmet içi Merkezi dışında Palandöken ilçesindeki boşaltılan Mareşal Fevzi Çakmak Hastahanesi gibi kapalı alanı ve arazisi olan alternatif imkanların bulunması Erzurum’u avantajlı kıldığını vurgulayan Güzel,Erzurum Kalkınma Vakfı olarak, başta Sn. MEB Bakanına ,Sn. Vali Mustafa Çiftçi’ye ,Sn. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e Sn. Erzurum milletvekillerine, STK’lara ve yerle basına önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

Sosyo ekonomik parametreleri bir hayli gerilerde olan şehrimiz için bu kazanım can suyu olacaktır” diyen Güzel, tüm Erzurumluların bu konuyu sahiplenmeleri gerektiğini belirtti.

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net