Menu


Hava Durumu



   İnternette Er-Vak

ERVAK'tan Afgan aileler için yardım çağrısı

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Erzurum'da yaşayan Afgan ailelerin Ramazan'da unutulmamasını istedi.

Erzurum Ajans-Afganistan'dan gelerek Erzurum'a yerleşen Afgan muhacirler yardım bekliyor.Yaklaşık 1 yıldır Erzurum'da yaşayan Afgan ailelere Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Ramazan ayıyla birlikte yardım seferberliği başlattı.

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, "Olumsuz şartlardan dolayı ülkelerini terk edip bin bir türlü sıkıntılarla ülkemize gelen ve pilot il uygulamasından dolayı şehrimizde ikamet ettirilen Afganlı sığınmacılar çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyorlar" dedi.
Güzel, şu anda Erzurum'da sığınma başvurusunda bulunan 500 kişi civarında 100'den fazla aile bulunduğunu söyledi. Bu ailelerin maddi imkânsızlıklardan dolayı şehrim metruk yerlerinde çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Erdal Güzel; Erzurum Valiliği, Sosyal Dayanışma Vakfı, Erzurum Kalkınma Vakfı ve Ebu İshak Vakfı gibi kurum ve kuruluşlarla bu kardeşlerimize yardım eli uzattıklarını anlattı.

Bu çaresiz insanların giyecek, yiyecek, barınma ve nakit para gibi ihtiyaçlarının karşılanması için çaba gösterdiklerini söyleyen Erdal Güzel, Ramazan ayı münasebetiyle Afganlı sığınmacılara kardeşlik vazifelerimizi en iyi şekilde yapmak mecburiyetinde olduğumuzu hatırlattı.

Güzel, " Ramazan ayı boyunca dargelirli ailelere yardımda bulunacak olan hayırsever vatandaşlarımızın, 'Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz' emri gereğince, bu kardeşlerimizi de unutmamaları konusunda herkesi göreve çağırıyorum" dedi. (Palandöken).





 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net