Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Gurbetteki Erzurumlular

Çok uzun yıllardan beri yaşadığımız göç olgusu yüzünden 3 milyon civarında hemşerimizin ülkenin muhtelif yörelerinde hayatlarını sürdürdüklerini bilmekteyiz.

Azımsanmayacak bu büyük nüfusun, İstanbul, Bursa, İzmir gibi metropol şehirlerde yoğunlaştığı ise tespitlerimiz arasındadır.

Bu kadar büyük bir potansiyele sahip olmamıza rağmen, hemşerilerimizin, bulundukları yerlerdeki yerel yönetimlerde yeteri kadar etkin olmadıkları üzerinde önemle durmamız gereken ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

Münferitte olsa, bazı başarılı örneklerin azlığını bir kenara bırakırsak siyasi alanda bir boşluğumuzun olduğu, eksiğimiz olarak göze çarpmaktadır.

Erzurum dışında faaliyet gösteren bazı vakıf ve derneklerimiz, bu hassas konuda bir takım yaklaşımlar içerinde bulunsalar bile hemşerilerimiz arasında ciddi bir koordinasyon eksikliğinden ve yeterli duyarlılığın gösterilmemesinden olacak ki; nüfus çoğunluğumuzun paralelinde, yeteri kadar temsil edildiğimiz söylenemez.

Özellikle; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli gibi şehirlerde siyasi hareketler içerisindeki liyakat sahibi hemşerilerimizi, vereceğimiz desteklerle ideal görevlere taşıyabiliriz.

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, dadaşlık kültürüne sahip hemşerilerimizin, parti asabiyesi göstermeden, her zaman kapılarını rahatlıkla açabilecekleri Erzurumlu başkan adayları ile, il genel meclis ve belediye meclis üyeliklerine aday olmuş hemşerilerimize tercih yapmaları arzu edilen bir durumdur.

Bu düşünce etrafında, İstanbul Erzurumlular Vakfımızın, İstanbul Pendik derneğimizin ciddi bir çalışma içerisinde olduklarından yola çıkarak böyle bir birlikteliğin, gurbetteki hemşerilerimizin güçlerine güç katacağı şüphesizdir.

Bu münasebetle İstanbul’dan aldığımız bilgiler doğrultusunda, bir takım isimleri, gurbetteki hemşerilerimize hatırlatmada yarar olduğunu düşünüyor siyaset yarışında olan tüm hemşerilerimize başarılar diliyoruz.

Dr. Salih Kenan Şahin -AKP Pendik Belediye Başkan adayı

Murat Taşlıca AKP-Pendik Belediye meclis üyesi adayı

İhsan Yazar AKP- Pendik Belediye meclis üyesi adayı

Seyfettin Akçay AKP- Pendik Belediye meclis üyesi adayı

Fuat Kulacoğlu -AKP Pendik İl genel meclis üyesi adayı

Şadi Yazıcı AKP-Tuzla Belediye Başkan adayı

Hasan Cengiz MHP- Tuzla Belediye meclis üyesi adayı

İ. Hakkı Bilaloğlu MHP- Tuzla Belediye meclis üyesi adayı

Bekir Kılıç AKP- Kartal Belediye Başkan adayı

Vehbi Orakçı- Bağımsız Beylik düzü Belediye Başkan adayı

Hüseyin Turan AKP- Silivri Belediye Başkan adayı

Osman Nuri Bedir CHP -Sultanbeyli Belediye Başkan adayı

Ercan Karabayır CHP- Sultangazi Belediye Başkan adayı

Arif Sağ CHP- Sancaktepe belediye Başkan adayı  

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net