Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

ŞEFKAT YURDU

Eğitimde fırsat eşitliğinden metinlerde bahsedilir amma, bu eşitliğin eğitim sistemimizde olmadığının da herkes farkındadır.
Kul ve köle zihniyetiyle şuurlandırılmış halk yığınlarının da, böyle bir eşitsizlikten yana kaygılarının olmadığı işin garip tarafıdır.
Uzun yıllardan beri yönetici kesim, direksiyonu hiçbir zaman yönetilen kesime verme düşüncesine girmemiştir.
Bundan dolayıdır ki; Tekman lisesini bitiren gençle, Galatasaray lisesini bitiren majestelerinin çocuklarını aynı kulvarda koşturarak, eşitliği sağlamaya çalışıyorlar.
İşte bu dengesizlikten rahatsız olan bir avuç gönüllünün sızlayan temiz vicdanları, yetenekli fakir Anadolu çocuklarına sahip çıkarak, kurmuş oldukları vakıf okulları ile eşitliği dengeleme çabasındalar.
1863 yılında; Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Yusuf Ziya Paşa ve Vidinli Tevfik Paşa’nın öksüz ve yetim çocukların eğitimlerini sağlamak için kurmuş oldukları Dârüşşafaka lisesi, 145 yıldır bu önemli görevi yerine getiriyor.
Babaları olmayan ihtiyaçlı aile çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onlara iyi bir eğitim desteği vermek gayesiyle, kolej statüsünde eğitim veren Dârüşşafaka’nın, eğitim hizmetleri her türlü takdirin üzerindedir.
Geçen gün, Dârüşşafaka lisesinin Erzurum’daki tanıtımını izlerken, fevkalade güzel hizmetler veren Dârüşşafaka eğitim kurumlarının varlığından gurur duyduk.
İlköğretim genel müdürü Gülay Hacıoğlu ve eğitim başkanı Fırat Tekin’in okul hakkındaki doyurucu bilgilerinden sonra, iyi ki varsınız demekten kendimizi alamadık.
Sunum sırasında Kazım Karabekir Paşa’nın, yetim çocuklar için kurmuş olduğu “Mekteb-i sanat” okulu hemen aklımıza geldi.
İlköğretim 3. sınıfta okuyan ve babası bulunmayan, muhtaç aile çocukları Dârüşşafaka lisesine girmek için 01 Haziran 2008 Pazar günü, genel bir imtihana tabi tutulacaklar.
Şartları uyan evlatlarımızın, kendilerine iyi bir gelecek yolu açacak olan Dârüşşafaka lisesinin bu imkânından faydalanmaları, en samimi arzumuzdur.
Bu konuda en büyük görev, eğitim camiamızın içerisinde, bu şartları taşıyan öğrencileri en yakın tanıyan ve bilen, öğretmenlerimize düşmektedir.
Ayrıca Dârüşşafaka lisesinin bir şubesinin de, Erzurum’da açılması yönündeki müsbet duyumlarda, bizleri son derece memnun etmiştir.
Erzurum’a şube açmayı düşünen Dârüşşafaka lisesine, başta Sn. Valimiz olmak üzere, tüm Erzurumluların sahip çıkacağından asla şüphemiz yoktur.
Şimdiden kendilerine hoş geldiniz diyebiliriz.
Hayırseverlerin destekleriyle 145 yıldır çok ulvi bir gayeye hizmet eden Dârüşşafaka eğitim kurumlarına, bu başarılı çalışmalarından dolayı milletimiz adına sonsuz şükranlarımızı sunarız...
Ecz. Erdal GÜZEL
ER-VAK Başk.
15/04/2008 - ERZURUM

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net