Menu


Hava Durumu



   KÜLTÜREL YAYINLAR

Seyyahların Gözüyle Erzurum

   Tarihin gizli kalmış sahifelerine ışık tutan seyahatnamelerin şehrimizin geçmişi hakkında inkar edilemeyecek ipuçları taşıdıkları bilinmektedir. Özellikle toplumumuzun geçmişteki sosyal ve kültürel yapısını, tarih boyunca oluşturduğu her türlü birikimi.. ... Devamı.


Anma Toplantıları (II)

 İlimizde tarih ve kültür zenginliklerimizi ele alıp onları tanıtıp korumanın yanında, önemli eserler verip izler bırakan şahsiyetleri de anmak, gelecek nesillere tanıtmak gerekiyordu. Aynı zamanda bu bir tür vefa örneğiydi. Vefa ise erdemliliktir. İşte bu duyg.. ... Devamı.


Sarıkamış Harekatı

   Vakfımız tarafından düzenlenen geleneksel 11. sultan sekisi toplantısında ele alınan Allahuekber şehitlerini anma konulu toplantı üzerine hazırlanmış ve bu harekatı anlatan bir belgesel cd de yayın ekinde hizmete sunulmuştur.    &nbs.. ... Devamı.


Erzurum Şehir Folkloru

   Kuruluşundan beri Erzurum'la ilgili tüm sorunları kendine dert edinen vakfımız Erzurum ve Erzurumluluğun tarihini, Kültürünü ve şuurunu gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla böyle bir eseri yayınlamayı kendisine görev kabul etmiştir. Erzurum'la ilgili a.. ... Devamı.


Anma Toplantıları

   Er-vak kurulduğu tarihten itibaren çeşitli alanlarda temayüz etmiş çok sayıda değerli şahsiyetler için anma toplantıları düzenlenmiştir. Şehrimizden yetişen ünlüleri tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan bu toplantıların 1999-2000 sezo.. ... Devamı.


Erzurum şiirleri antolojisi

   Ervak vesilesiyle rahmetli Hasan Ali Kasır'dan Erzurum'a hediye edilen bir Kültür Mirası, Hasret ve Özlem Yüklü Şiirler... Aşık Garipten Aşık Kereme, Erzurumlu Emrah'tan Ketencizadeye, Alvarlı Efeden Aşık Sümmaniye, Arif Nihat Asyadan Aşık Reyhaniye,.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net