Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Ezan ve Ses Cihazları

 Erdal Güzel 07 Mayıs 2009 Perşembe Mekke’nin fethi sırasında, Bilal-i Habeş’in okuduğu ilk ezanın, müminler üzerinde bıraktığı etkiyi ve heyecanı, bu gün dahi güzel okunan bir ezan duyduğumuz zaman anlayabilmekteyiz. Hatırlatma, davet ve çağrı.. ... Devamı.


Nail Ağabeyi ve Hemşin

 Erdal Güzel 04 Mayıs 2009 Pazartesi Aylar öncesiydi; 1980 öncesi kuşağın hatıralarında ve hafızalarında istisna bir yeri olan Hemşin Pastanesi’ne uğradığımda, sevgili Nail ağabeyi ile yapacağım sohbetin en son ve uzun sohbetimiz olacağını,.. ... Devamı.


Helal Gıda mı – Helal Kazanç mı?

 Erdal Güzel 30 Nisan 2009 Perşembe Dünya üzerinde, değişik inanç ve kültürlere sahip, yedi milyar civarında insan yaşadığı ifade edilmektedir. Dolayısıyla her kültürün ve inancın, kendine ait yaşam tarzları, beslenme metotları ve gıda tercihleri bulunmakt.. ... Devamı.


Akdağ’sız Kabine Dadaşı Üzer

 Erdal Güzel 28 Nisan 2009 Salı 29 Mart yerel seçimlerinde buruk bir sevinç yaşayan AKP iktidarı, medyaya yansıyan haberlere ve kulislerden sızan bilgilere göre, kabinede değişikliğe gidecek gibi görünüyor. Böyle bir revizyonda son söz, şüphesiz ki Başbaka.. ... Devamı.


Alın Tersiz Bedava Yaşam

 Erdal Güzel 27 Nisan 2009 Pazartesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan bin beş yüz kişiye, yevmiye 30 TL ücretle iş verileceği çağrısını yapan Sn. Valimiz, yalnız otuz üç kişinin iş talebinde bulunması karşısında nasıl bir şok ya.. ... Devamı.


Sevgi Peygamberini Sevmek

 Erdal Güzel 21 Nisan 2009 Salı Rabbi onu terbiye ederek, en güzel ahlakı tamamlamak üzere görevlendirmişti. Yetim ve öksüz büyüdü. Doğruluğu, dürüstlüğü ve eminliği ile herkes tarafından sevildi ve sayıldı. Statünün, paranın, şehvetin, saltanatın hâkim ol.. ... Devamı.


Cizlavetli Çocuklarımız

 Erdal Güzel 16 Nisan 2009 Perşembe Aşağı Canören Köyü; Erzurum merkeze 120 km uzakta, Aziziye (Ilıca) ilçemize bağlı, şirin mi şirin güzel bir köyümüz. Kaymakam Sn. Mustafa Erkayıran’ın başlatmış olduğu eğitim seferberliği sırasında, İstanbul Erzuru.. ... Devamı.


Obama’nın Acı Reçetesi

 Erdal Güzel 13 Nisan 2009 Pazartesi Obama’nın; ülkemize ziyareti sırasında yaşanan ılımlı havanın ardından, dost ve müttefik ABD’nin ülkemiz hakkındaki siyasi düşünceleri yeni yeni anlaşılıp, tartışılmaya başlandı. Kısa bir sürede rakibi taraf.. ... Devamı.


Fakülteler Yarışıyor

 Erdal Güzel 10 Nisan 2009 Cuma Kent kültürünün egemen olduğu 1960 – 1970 yıllarında, Erzurum; eğitim konusunda kendisinden söz ettiren iller içerisindeydi. Özellikle; Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Erzurum Lisesi,.. ... Devamı.


Seçim Analizleri

 Erdal Güzel 06 Nisan 2009 Pazartesi 29 Mart’ta sandık başına giden seçmenler, kullandıkları oylarla iradelerini ortaya koymuş oldular. Alınan neticeleri, yerel ve genel olarak incelediğimiz zaman, bir takım değerlendirmelerde bulunabiliriz... ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net