Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Kuş, Kene Ve Domuz’da Bit Yeniği

 Erdal Güzel 18 Haziran 2009 Perşembe Tarih bize; devletlerarasında yaşanan savaşların, çağlara göre, bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte, değişik metotlarla yapıldığını söylemektedir. Bu durum “Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu”.. ... Devamı.


Öğrenciyi Sıkıntıya Sokanlar

 Erdal Güzel 13 Haziran 2009 Cumartesi Heyecanları dorukta, nefeslerini tutmuş bir buçuk milyon genç, kaderlerini belirleyecek olan ÖSS’ye girecekleri Pazar gününün stresi ile yatıp kalkıyorlar. Çocukluklarının en güzel günlerini yaşayamadan,.. ... Devamı.


Teşvikle Soluklanmak

 Erdal Güzel 10 Haziran 2009 Çarşamba Geçen hafta şehrimize uğrayan İçişleri Bakan’ımız Sn. Beşir Atalay “Erzurum özel bir şehir, Erzurumlu olmak ise bir ayrıcalıktır” demişlerdi. Sn. Bakan’ın, Erzurum’la ilgili özel duyguları.. ... Devamı.


Kahire’den İnce Mesajlar

 Erdal Güzel 08 Haziran 2009 Pazartesi ABD Başkan’ı Obama’nın, Kahire’deki konuşmasını dinlerken, dini, siyasete alet etmeyi çok iyi beceren, bizim siyasetçilerimiz gözümüzde canlandı. Selam-ün aleyküm ile başlayan, ayetlerle desteklenmiş.. ... Devamı.


Faşist Yakıştırması

 Erdal Güzel 01 Haziran 2009 Pazartesi Sağ ve sol ayrışmasının yaşandığı o talihsiz günlerde, faşist ve komünist tabirlerini oldukça sık duyardık. Sağcılara göre, genelde her solcu komünistti, solculara göre de her milliyetçi faşist olarak tanımlanırdı... ... Devamı.


Sahipsiz Kaldırımlarımız

 Erdal Güzel 27 Mayıs 2009 Çarşamba Ayaklarımızın altında ezilen, basıp geçtiğimiz, gündüz hareketli, gece sessizliğe bürünen, cadde ve sokaklarımızın güvenlik kıyısı, hatıralarımız ve heyecanlarımızla sırdaş, üzerinde hayat bulduğumuz, akıp gittiğimiz,.. ... Devamı.


Türkan Saylan’ın Ardından

 Erdal Güzel 21 Mayıs 2009 Perşembe Misyoner, kâfir ve din düşmanı olduğuna karar verdiler. Bir hekim olarak; Cüzam, Lepra ve Behçet hastalıklarına karşı verdiği savaştan hiç bahsetmediler. Başörtülü kızlara burs vermediğini yazarak, eğitime olan katkısını.. ... Devamı.


Hemşirelerimiz Ve Ebelerimiz

 Erdal Güzel 18 Mayıs 2009 Pazartesi Halkımız arasında sıkça kullanılan bir tabir vardır; “Allah dert verip hekime, dava verip hâkime düşürmesin” diye veya “Allah hastanelere düşürmesin, onlarsız da etmesin” gibi….. ... Devamı.


Kutlanan Haftalar

 Erdal Güzel 14 Mayıs 2009 Perşembe Toprağın, güneşe ve suya kavuşmasıyla gelen bahar mevsimi, yeryüzünde muazzam bir değişim ve hareketliliğe sebep olurken, insanlar da yeni beklentileri ve hayalleri ile birlikte, sevinç ve coşkuyla dolarak, aşkın gücün b.. ... Devamı.


Alkolsüz Kevser Şarabı !!

 Erdal Güzel 11 Mayıs 2009 Pazartesi İki trilyonluk iştah kabartan helal gıda sektöründe, piyasayı kapmak için bir takım kesimler konferanslar tertipleye dursunlar, elin oğlu helal şarap ve şampanya üreterek, yağlı piyasanın bir kısmını kapmış durumda Ulus.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net