Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Masum Anadolu’nun Saf Çocuğu Yazıcıoğlu

 Türkiye; onu 1980 öncesi, Ülkücü Gençlik Harekâtı’nın lideri olarak tanımıştı. Köylü bir ailenin yoksul çocuğu olarak dünyaya gelmiş, Ahmet Yesevi’nin Anadolu’ya serpmiş olduğu, Alperenlik tohumlarıyla beslenmişti. Yarım asırlık ömrü çilelerl.. ... Devamı.


Gurbetteki Erzurumlular

 Çok uzun yıllardan beri yaşadığımız göç olgusu yüzünden 3 milyon civarında hemşerimizin ülkenin muhtelif yörelerinde hayatlarını sürdürdüklerini bilmekteyiz. Azımsanmayacak bu büyük nüfusun, İstanbul, Bursa, İzmir gibi metropol şehirlerde yoğunlaştığı ise tesp.. ... Devamı.


Muhsin Başkan ve Düşen Helikopter

 Hani; gece karanlığında teröristlerin ayak izlerini bile tespit eden termal kameralarınız, gece dürbünleriniz vardı? Hani; sağlıkta reform yapmıştınız da aldığınız ilk yardım helikopterleriyle en ücra köşedeki yaralıya ve hastaya ulaşabileceğinizi söylüyor,.. ... Devamı.


Üç Ayları Tutan Ramazan’dan Korkar mı?

 Paraya yön verenler, iş çevreleri, ekonomi uzmanları, dünyayı yakından ilgilendiren bir ekonomik krizden bahsede dursunlar, ülkemizde bu krizin hangi kesimleri vurduğunu, hâlâ anlamakta güçlük çekmekteyiz. Dünyanın muhtelif ülkelerinde batan ünlü şirketler ve.. ... Devamı.


Göç Kervanındaki Hekimler

 Gazetemizin köşe yazarlarından Sn. Murat Ertaş Bey, geçen hafta “Doktorlar Erzurum’u neden terk ettiler?” diye, güzel bir makale kaleme almışlardı. Şehrimizin nitelikli göç verdiğini anlatması açısından, yazı çok dikkat çekiciydi. Mesleki kar.. ... Devamı.


Siyasette İddialı Sözler

 Seçimlere yaklaşık on beş günden az bir zaman kaldı. Dolayısıyla; siyasi partiler arasında, kıran kırana bir mücadele bütün hızıyla devam ediyor. Özellikle parti genel başkanları ve adaylar arasındaki söz düelloları ise hiçbir etik kural dinlemeden, argo bir ü.. ... Devamı.


Üstat Yavaşça Şehrimizdeydi

   Şehrimizin çağdaş ve aydınlık yüzü, gururumuz üniversitemizin, yeni rektörü Sn. Prof. Dr. Hikmet Koçak hocamız oldukça güzel etkinliklere imza atarak, Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’dan kısa bir süre önce devir aldığı hizmet bayrağını çok daha ilerilere.. ... Devamı.


Harbin İzlenimleri (III)

     21 Şubat Cumartesi günü sabah 09.00’da Çinlilerle birlikte, Harbin 2009 bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.Toplantı sonunda komisyonlara ayrılarak, ayrı ayrı gruplar halinde toplantılarımızı sürdürdük.Prof. Dr. Kadirhan Be.. ... Devamı.


Harbin İzlenimleri (2 )

    BUZ MÜZESİ 16 – 17 Şubat günleri, şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.Solar Island Park Müzesi, kar ve buz kullanılarak yapılmış, sanat eserleriyle doluydu, insanı hayal âlemine götüren bu park, hepimizi kendisine hayran bıraktı.. ... Devamı.


Harbin İzlenimleri (1)

   Şehrimizi kış turizmine hazırlayacak ve onu dünyaya tanıtacak en önemli fırsatımız olan üniversiteler arası kış oyunlarına ev sahipliği yapma maceramız, bilindiği gibi 2004 yılında başlamıştı.İnsburg’da yapılan oylamayı kaybetmemiz, hedeflerimizi.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net