Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Bilbortlarda Son Durum

   Yaklaşan yerel seçimlerden dolayı, siyaset dünyası oldukça hareketli günler yaşamakta. Belediye başkanlıkları için görücüye çıkan aday adayları, tüm hünerlerini sergileyerek yarışı kazanmak istemekteler. Ülke genelindeki siyasetin bu hareketli yön.. ... Devamı.


Erzurum’da Mehmet Akif’i Anarken

    Günlük yaşamımızda kullandığımız kavramlar içerisinde, çok üstte tuttuklarımız vardır ki o kavramların ifade ettiği manalar, bizlerin var olma iksirlerimizdir. Bu kavramları içselleştiren, yaşayan, kendine ilke edinen insanların varlığı da y.. ... Devamı.


Musul’un Ekmeği Erzurum’un Suyu

    Erzurum olarak uzun yıllardan beri her alanda kayıplar yaşadığımız ve ciddi sıkıntılar içerisinde olduğumuz malumunuzdur. İnsanımızı toprağımıza bağlayacak tedbirleri alıp, istihdam alanları açamadık, kültürümüzü, sermayemizi, birikimlerimiz.. ... Devamı.


Gazze’de Ateş Yüreğimize Düştü

    Tarih 11 Aralık 1917 yi gösterirken, İngiliz General Allenby, Mehmetçiğin kanının son damlasına kadar imanla savunduğu, üç semavi dinin mukaddes saydığı Kudüs'ü almış, Mescid- i Aksa'ya girmişti. O General ki Şam'ı işgal ettiği zaman,.. ... Devamı.


Ufukta Af mı Var?

   Hemen her gün yazılı ve görsel medyada tanık olduğumuz cinayet, yaralama, hırsızlık, gasp, tecavüz, rüşvet, adam kaçırma gibi olayların çokluğu, toplum olarak hepimizi son derecede kaygılandırmaktadır. Bu manzaralar; cinnet geçiren.. ... Devamı.


Siyaset Panayırı

    Yaklaşan yerel seçimlerden dolayı siyaset panayırı kurulmak üzere, her türlü hünerin sergileneceği stantlar yavaş yavaş oluşurken, yer kapma yarışında hummalı bir çalışma ise çoktan başlamış bulunmakta. Teklif gelme beklentisinde olanlar,.. ... Devamı.


Özürleri Kabahatlerinden Büyük

    Kendilerini aydın olarak tanımlayan bir avuç yazar ve akademisyen, 1915'de yaşanan Ermeni tehcirinden dolayı Ermenistan'dan özür dilemek için internet ortamında bir kampanya başlatmış bulunmaktalar. Niyetleri, fikir ve düşünceleri ile kamuoy.. ... Devamı.


Ultra Lüks Otellerin Kabe Manzaralı Odalarında Hac

    Kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek için giden müminler, kafileler halinde ülkelerine yavaş yavaş dönmek üzereler. Hac ibadetinin ruh derinliğini idrak etmiş ve bu bilinç zenginliği ile kutsal topraklara gitmiş müminlerin yanınd.. ... Devamı.


Dadaşın İsyan Ruhu; Reyhani

    Erzurum'un Alvar köyünde, ahraz dillerin tercümanı olarak dünyaya gelmiş, kendisine bahşedilen ozanlık yeteneği ile hafızalarımıza Reyhanî ismini nakşederek gitmişti. Erzurum'un bereketli kültür ırmaklarından beslenen Reyhanî, Türk halk oz.. ... Devamı.


Gurbetçi Paraları

    İkinci dünya savaşından yenilmiş ve yerle bir olmuş vaziyette çıkan Almanya, kısa bir süre içerisinde toparlanıp, eskisinden daha güçlü olarak ayağa kalkmıştı. Kan ve barut kokuları arasında, eşine az rastlanan bir kalkınma seferberliği başl.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net