Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

DARAĞACINDAKİ GENÇLİK

 Yaşıyor olsalardı, onları TV ekranlarında “Altmış sekiz kuşağı gençliği” ile ilgili yayınlanan programlarda izleyebilirdik. Keşkelerini, heyecanlarını, uğradıkları hayal kırıklıklarını belki kendi ağızlarından dinleyebilirdik. Ünlü bir TV’ni.. ... Devamı.


BULUT’U ANMA

 Ölüm, her insan için kaçınılmaz ve değişmez bir kaderdir. Marifet; dünya üzerinden geçerken, kubbede hoş bir seda bırakmaktır. ER-VAK olarak; ülkesine ve milletine, siyaset, bilim, sanat, edebiyat ve askeri alanda hizmet etmiş, Erzurum toprağının emzirdi.. ... Devamı.


KUTSAL AVCILARI

 Toplu yaralanmaların olduğu olay yerinde, yaralılara yapılacak ilk yardım konusunda, bazı önemli, temel kurallar vardır. Şöyle ki, olay mahalline giden sağlık ekipleri, ilk önce hangi yaralılardan başlayacaklarını bilirler. Tercih, sesi ve bağırtısı en f.. ... Devamı.


SN. VALİMİZ

 Üç buçuk yılı aşkın bir süredir, şehrimizde görev yapan Sn. valimizin Manisa’ya tayinleri, bizler için sürpriz bir durum oldu ve Sn. cumhurbaşkanı tarafından jet hızıyla imzalanan kararnamenin duyulması, içimizi burktu diyebiliriz. Cumartesi günü,.. ... Devamı.


VERGİ ŞAMPİYONLARI ve ECZACILAR

 İlgili birimler tarafından geçen günlerde şehrimizde en fazla gelir vergisi ödeyecek mükellefler kamuoyuna duyuruldu. Bu yıl en çok gelir vergisi ödeyen şampiyonlar tablosunda bir tuhaflık vardı. Uzun yıllardan beri ön sıralarda görmeye alıştığımız eczac.. ... Devamı.


ŞEFKAT YURDU

 Eğitimde fırsat eşitliğinden metinlerde bahsedilir amma, bu eşitliğin eğitim sistemimizde olmadığının da herkes farkındadır. Kul ve köle zihniyetiyle şuurlandırılmış halk yığınlarının da, böyle bir eşitsizlikten yana kaygılarının olmadığı işin garip t.. ... Devamı.


PASİNLER BELEDİYESİ

 Pasinler belediyesinde çalışan işçiler 4 yıldır maaş alamadıklarını söyleyip, başkanı protesto eylemi başlatmışlar. İşçilerin yasal haklarını kullanarak eylem yapmaları, dertlerini kamuoyuna ve ilgililere iletmeleri yadırganacak bir durum değildir. .. ... Devamı.


ERZURUM, ERZİNCAN VE BAYBURT KİTABI

 Ülkemiz coğrafyasının Kuzeydoğu’sunda yer alan ve sınırları içerisinde Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan illerini barındıran Kuzeydoğu Anadolu bölgesi, sosyo – ekonomik göstergeler açısından ne yazık ki Türkiye’nin en yoksul bölgesi olarak.. ... Devamı.


TETİKÇİLER TETİKTE

 Özel bir TV kanalında, uzun süreden beri yayınlanan ve toplumumuzda 68 kuşağı olarak bilinen, 1980 öncesi gençliğin yaşadıkları olayları ve o günkü ülkemizin siyasi, iktisadi ve sosyal yapısını tüm yönleriyle anlatan “ Hatırla sevgili” isimli diziyi zevkle,.. ... Devamı.


İSTİKRAR'A HASRET MİLLET

 Geçmişten bu güne; alaylı - mektepli, cami - kışla, alevi - sunni, sağcı - solcu, asker - siyaset, laik -anti laik, siyaset - yargı kutuplaşmasının meydana getirdiği kaos içerisinde, millet olarak çok sıkıntılı günler yaşadığımız bir realitedir. Dedelerimizin.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net