Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Seçime Doğru

    Kızılcahamam'daki AKP toplantısına katılan Sn. Başbakan, konuşmalarında bu hafta sonuna doğru Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını kamuoyuna açıklayacaklarını ifade ettiler. Siyasetin kaygan zemininde, kimin yerini koruyup koruyamayacağı,.. ... Devamı.


N. Hikmet ve N. Fazıl

 Onlar Türk edebiyatının zirvelerinde yer almış usta şairlerdi. Her ne kadar zıt dünya görüşlerine sahip olsalar da önemli ortak noktaları tartışılmaz sanatkârlıklarıydı. Değişik üslupta kalemlerini kullandılar. Birisine "Geri a.. ... Devamı.


Huzursuzluk çıkarıp huzur bulanlar

 121 ülkenin incelendiği bu çalışmada, Türkiye 92. sırada yerini almış. Tanzanya, Guatemala ve Kenya gibi ülkelerle, sıralamada yan yana olmamızın bizleri fazlaca rahatsız ettiğini söyleyemeyiz. Zira ABD, Rusya ve İsrail gibi flaş ülkelerin üstünde bulunm.. ... Devamı.


İran’da bir düğün

 Zayıf ve çelimsiz vücudu, kısa boyu, sakalı ve kravatsız sade giyimi ile evine zor ekmek götüren bir garibanı hatırlatan İran’ın devlet başkanı Ahmedinejat. Bağımsız ve borcu olamayan zengin bir ülkenin başı dik, yürekli lideri. .. ... Devamı.


Çorbacılar ve kebapçılar

 Bu konuda en göze çarpan metotların başında yama yapmak gelirdi. Genelde pantolonların diz, ceketlerin dirsek kısımları yamalanır, ayakkabıların ise altlarına pençe yapılarak, daha uzun müddet kullanılmaları sağlanırdı. Hatta yırtıl.. ... Devamı.


33 ŞEHİDİN HİKÂYESİ

 Tarih; 24 Mayıs 1993!... Malatya’da eğitimlerini tamamlayan kınalı kuzular, dağıtım yerleri olan Bingöl’e gitmek üzere şoför ve muavinleri sivil olan özel otobüs firmaları ile yola çıkartılırlar. Acemilik günleri bitmiş, işin ikinci kısmı başlamış.. ... Devamı.


Önder’den sav’lar

 İktidarda uzun süre kalan partinin, ciddi bir muhalefet karşısında oy kaybına uğraması, siyasi literatürlerde çok bilinen bir realitedir. Oysa ülkemizdeki son siyasi hareketlere baktığımızda, muhalefetin, AKP için büyük bir nimet olduğu, dünyada nadir görül.. ... Devamı.


ARAS ELEKTRİK AŞ ÖZELLEŞİRKEN

 Yüksek sermaye sahiplerinin ve müteşebbislerin hemen hemen bulunmadığı dönemlerde, yeni kurulan bir devlet için öncü yatırımlar yapmak, ilk modelleri oluşturmak, böylece halkına hizmet götürmek, o günün şartlarında benimsenmiş tek modeldi. Özetle;.. ... Devamı.


ERZURUMSPOR

 Ellerinden geleni yaptılar, her türlü olumsuzluklara rağmen, onlardan bir mucize yaratmalarını bekledik. Oysa hayal edilen başarıyı yakalamak için, gerekli imkânlarının olmadığını hepimiz biliyorduk. Parasal sorunlarından başka,.. ... Devamı.


YENİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ

 Öğrencilerin ev ödevlerini kontrol eden öğretmenler gibi zaman zaman AB yetkilileri ülkemize gelerek, verdikleri ödevleri yapıp yapmadığımızı kontrol ederler. Sonra eksikliklerimizin neler olduğunu, neleri ihmal ettiğimizi ve yapmamız gerekenleri tavs.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net