Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

TÜRKÇEMİZ ve DİL BAYRAMIMIZ

   27/09/2007 İnsanlar arasında iletişimi sağlayan dil bir ulusun namusu, şerefi ve haysiyetidir. Dilini yabancı kültürlerin etkisinden kurtaramayıp kaybeden ulusların, geçmişin derinliklerinde yok olduklarını tarihler yazmaktadır. Küreselleşen dünyamızda;.. ... Devamı.


YİNE TERÖR

   Diyarbakır barosu’nun Alman Heinrich Böll vakfının desteğiyle düzenlediği “Türkiye’de Kürtler: Barış süreci için temel gereksinimler” başlıklı iki günlük toplantı, Diyarbakır Belediyesi tiyatro salonunda 350 konuğun katılımıyla d.. ... Devamı.


KIZILAY ÇADIRLARI

   Şehrimizde Ramazan ayı kendi uhrevi havası içerisinde yaşanmakta, insanımız bu mübarek günlerden nasiplenmek, aşkın güce olan vazifelerini yerine getirmek için ayrı bir gayret ve özen içinde yaşam biçimlerini disiplinize etmeye çalışmaktadırlar... ... Devamı.


FATİHALAR, YASİNLER...

   Ramazan’ın ilk haftası içerisinde ülke gündemini oluşturan konuların başında Ozan Arif’in kaleme aldığı sanatçı İsmail TÜRÜT’ ün seslendirdiği “Plân yapmayın plân” adlı şarkının internet ortamında şık olmayan bir kliple sun.. ... Devamı.


GAZİLER

   Türk – İslam kültürünün en mukaddes değerleri arasında yer alan gazilik ünvanı “Değmesin ma’bedime na-mahrem eli;” düşüncesine inananların Allah’ın emaneti olan canlarını onun uğrunda feda etme inancı ve özverisidir... ... Devamı.


ERZURUM VE RAMAZAN

   İslam dininin temel esaslarından olan oruç ibadetinin idrak edileceği Ramazan ayına girmek üzereyiz. Erzurum’un Ramazan ayına verdiği önem ve ehemmiyet, Erzurumlunun oruç ibadetine karşı hassasiyeti, saygı ve itibarı o kadar bilinir ki Ramazan kon.. ... Devamı.


HASETLİK SENDROMU

   Hatırlanacağı üzere marka siyasetçi ve Erzurum isimli bir yazı kaleme almıştık. Maksadımız şehrin gündemine konuyu taşımak ve eli kalem tutan, düşünen, fikir üreten aydın kesimin düşüncelerini alarak bir durum tespiti yapmaktı. Buradan yola çıkarak sebe.. ... Devamı.


BİR MARUL BEŞ CANA DEĞER BU YERDE!

   Onlar Anadolu’nun garip köyünden mazlum kulların çocuklarıydı. Kısacık ömürleri hurda yığınları arasında ve çöplüklerde geçti, yoksul ailelerine katkı sağlamak, yaşam savaşında yok olmamak için o minicik elleriyle cam şişe, mukavva, kutu plastik v.. ... Devamı.


ER-VAK

 Yaman TÖRÜNER`in ERZURUM ve ERZURUM`luyu aşağılayıcı bir üslupla yazdığı makaleyi hangi maksatla ve nasıl bir ihtiyaçtan dolayı kaleme aldığını anlamak ve kabul etmek mümkün değildir. Ülkenin saygın bir gazetesinde;ülkenin gerçeklerinden habersiz,Anadolu coğra.. ... Devamı.


Erzurum çarşı pazar

   ALİ BULAÇ 06.07.2005 ÇARŞAMBA Erzurum çarşı pazar Bu sene 9. Abant Platformu’nun Erzurum’da toplanması iyi oldu. Olaylara Türkiye’nin iç derinliklerinden bakmak her zaman mümkün olmuyor. Hiç kuşkusuz Türkiye, İstanbul ve Ankara’d.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net